News Flash:

Zbaterea ochiului. Cauze, simptome si remedii

1 Ianuarie 2016
3384 Vizualizari | 0 Comentarii
ochiii
Spasmele ochilor sunt probleme comune, pe care oricine le experimenteaza cel putin odata in viata. Aceste spasme sunt contractii ale muschilor care sunt situatii in jurul sprancenelor. Sunt procese involuntare, care apar spontan.

De ce se zbat ochii?


Deficienta anumitor minerale precum calciu sau magneziu din dieta ta poate duce la spasme ale muschilor. Acest lucru poate afecta si muschii din jurul ochilor si sprancenelor. Incearca sa consumi alimente bogate in calciu, precum lapte, lactate, peste, tofu, mazare, fasole sau cereale integrale. Magneziul se gaseste in orez, ovaz, grau, seminte de dovleac, floarea soarelui sau pepene.

Consumul in exces de cafea, ceai, alcool si alte bauturi energizante pot cauza spasme ale muschilor. Daca aceasta este cauza pentru care ti se zbat ochii, incearca sa limitezi consumul acestor produse.

Si anumite afectiuni medicale pot cauza spasme ale ochilor. Printre acestea se numara hipotiroidismul, raceala gripa, sinuzita, anemia, diabetul sau intoxicatia alimentara.

Cel mai adesea, aceste spasme sunt usoare si dureaza cateva secunde sau minute, insa uneori pot fi simtite si cateva zile. Aceste probleme nu sunt insa serioase, fiind un semnal al creierului catre nervii care controleaza contractiile muschilor din jurul sprancenelor.

Cauzele spasmelor ochilor

Exista o serie de motive pentru care ti se zbat ochii. Unele cauze nu sunt grave, insa daca acest fenomen continua mai mult doua saptamani este indicat sa mergi la medic.

Principalele cauze pentru care ti se zbat ochii sunt:

Oboseala. Oboseala generala sau a ochilor cauzata de nesomn sau munca continua poate duce la spasme ale muschilor din jurul ochilor. Atunci cand nu mai ai energie, acest lucru duce la slabiciune musculara si spasme. Spasmele ochilor cauzate de oboseala se vindeca rapid, cu odihna adecvata si somn de 7 - 8 ore pe noapte.

Deshidratare. Deshidratarea poate afecta toti muschii corpului, chiar si pe cei din jurul ochilor si sprancenelor. Muschii au nevoie de multa apa si electroliti pentru a functiona corect, iar neglijarea hidratarii corespunzatoare duce la spasme ale muschilor sprancenelor.

Stres. Stresul cauzeaza oboseala, iar reducerea stresului din viata ta este o modalitate perfecta de a preveni spasmele involuntare ale ochilor. Daca problema este cronica, incearca sa identifici cauza din spatele stresului si sa o tratezi.


Pentru spasmele ochilor nu exista un tratament specific, insa masajul in zona respectiva poate imbunatati circulatia sangelui si reduce astfel spasmele.

De asemenea, mai poti alterna compresele cu apa rece si calda sau poti face un dus fierbinte. Odihna este esentiala pentru refacerea muschilor si prevenirea spasmelor.

spasmele ochilor procese involuntare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)