News Flash:

Zapada in Romania la sfarsit de aprilie: Drumarii actioneaza cu doua utilaje pentru inlaturarea zapezii care masoara peste trei metri

26 Aprilie 2018
853 Vizualizari | 0 Comentarii
zapada

Reprezentantii Prefecturii Gorj au anuntat, miercuri, ca drumarii actioneaza pe Trasalpina, cu doua utilaje pentru deszapezirea soselei. Circulatia rutiera pe DN 67C ar putea fi reluata la inceputul lunii iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Circulatia rutiera pe DN 67C, care leaga judetele Alba, Valcea, Hunedoara si Gorj pe traseul montan, ramane in continuare inchisa, pana cand zapada, care in unele locuri masoara peste trei metri, va fi indepartata de pe sosea. Echipele Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu intervin, miercuri, cu doua utilaje.

”Conducerea Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu impreuna cu prefectul judetului Gorj, in urma unei analize detaliate in zona, au luat decizia ca miercuri sa se intervina pe Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, mai exact de la kilometrul 34. Obiectivul angajatilor SDN Targu-Jiu este acela de a elibera in acest moment un singur sens de mers, pentru ca saptamana viitoare mai multe utilaje sa poata ajunge in punctul unde exista cea mai mare cantitate de zapada, dar si unde s-au produs caderi de stanci, pietre si grohotis. Miercuri se intervine cu o vola si o autofreza pentru indepartarea zapezii de pe drum, urmand ca saptamana viitoare sa fie mobilizate mai multe utilaje pentru indepartarea stancilor si degajarea carosabilului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Belteu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Gorj.
Dupa deszpazire, reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Targu-Jiu vor stabili cand va fi deschisa Transalpina. Seful institutiei sustine ca circulatia rutiera pe Drumul National 67C ar putea fi reluata in iunie, doar in timpul zilei.

”Am inceput activitatea de evaluare a situatiei de pe Transalpina. Este nevoie sa ajungem de urgenta in zona kilometrului 37-38-40, unde stim ca si in anii trecuti au fost caderi masive de stanci. Acum doi ani am avut si o avalansa in zona, pe o suprafata de 100 de metri. A fost smuls efectiv parapetul. Este si zapada mare. Urcam pe o singura cale sa evaluam situatia si, in functie de ce este acolo, sa fie luate masuri. Va fi nevoie de mai multe utilaje, vom aduce si de la alte sectii. Lucram si sambata, duminica, dar drumul ramane inchis. Nu putem lucra cu doua utilaje pe aceeasi portiune, nefiind loc. Vom incepe si dinspre nord, si dinspre sud. Vom stabili cand se va deschide numai dupa ce vedem ce se intampla in zona Pasul Urdele. Noi credem ca intr-o luna vom reusi si va fi redeschisa Transalpina. Stratul de zapada masoara de la o palma pana la cinci metri”, a spus, pentru MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu.

Soferii care vor incalca masura impusa de politisti si drumari si vor fi depistati circuland pe Transalpina risca retinerea permisului de conducere, pentru 60 de zile si amenda. zf.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008868 (s)