News Flash:

Zambete pe copiii internati la sectia de Oncologie a Spitalului de Copii Louis Turcanu. Acestia au primit daruri in ajun de Mos Niculae

5 Decembrie 2015
1531 Vizualizari | 0 Comentarii
cadouri copii
Vineri 4 decembrie, cu prilejul apropierii Craciunului si sarbatorii de Mos Nicolae, tinerii de la Rotaract Cetate Timisoara au mers cu daruri la micutii pacienti internati la Sectia de Oncologie a Spitalului de Copii Louis Turcanu. 
„Scopul principal al actiunii este sa punem zambete pe fetele copiilor si sa inlocuim tristetea, lacrimile si suspinele cu bucuria povestilor cu final fericit” –a subliniat Iulia Rada, initiatoarea proiectului.
Iata si argumentul: „Pentru toti copiii spitalizarea este o trauma si produce multa suferinta. Stresul este mare si poate fi accentuat de o anumita stare de neputinta a parintilor de a gestiona situatia sau de a o imbunatati. Un gest de prietenie si un cadou pot face minuni. Iar ce cadou poate fi mai potrivit pentru a umple timpul sau pentru a aduce putina consolare decat o carte de povesti cu final fericit ? Sa evadezi din lumea peretilor albi, a termometrelor si a halatelor albe si sa intri in colorata lumea a Imparatului Rosu sau a Cenusaresei, a lui Spiderman sau a  pustiului cu Jurnalul Trasnit este cea mai buna solutie”.
Campania de strangere de fonduri s-a desfasurat, in perioada 01 noiembrie – 01 decembrie 2015. La finalizarea etapei I, cu banii stransi au fost achizitionate carti de povesti. Intre 05- 15 decembrie 2015, va avea loc etapa a II-a. Echipe de tineri din Club Rotaract Cetate Timisoara vor descinde in spital si vor imparti cartile copiilor internati.  Gestul va avea, mai mult decat menirea altruista de a pune o raza de soare pe chipul copiilor bolnavi, si o componenta profund educativa – aceea de a incuraja cititul – a explicat Iulia Rada, scrie ziuadevest.ro.
La Oncohematologie sunt internati 30 de micuti, din toata tara –a spus Simona Tamas, asistenta sefa, la Clinica III si IV Pediatrie si Transplant Medular.
„E o implicare a tinerilor de la Rotaract Cetate care vin in sprijinul micutilor pacienti de la spitalul nostru, in sectoarele cu diagnosticele cele mai severe. De Mos Nicolae tinerii s-au gandit la un mic ajutor pentru copii sa le indulceasca un pic sederea in spital”, a adaugat dr. Mihai Gafencu, PR Spitalul Louis Turcanu.

apropierii craciunului mos nicolae
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007671 (s)