News Flash:

Vulcanul Aso din Japonia a erupt

9 Octombrie 2016
973 Vizualizari | 0 Comentarii
eruptie vulcan
Vulcanul Aso, de pe insula sudica Kyushu din arhipelagul nipon, a erupt sambata dimineata, aruncand nori de cenusa vulcanica pana la 11.000 de metri in atmosfera, conform unui comunicat al Agentiei Meteorologice din Japonia.


Autoritatile locale au anuntat ca nu exista victime ale eruptiei vulcanului de 1.592 de metri si care a inceput sambata la ora locala 1:46 a.m. (16:46 GMT vineri). Aceasta este prima eruptie majora a vulcanului Aso din ianuarie 1980, transmite Reuters.


Autoritatile nipone au ridicat nivelul de alerta pentru eruptie vulcanica la 3 din 5, avertizand populatia sa nu se apropie de munte. Local au fost emise avertismente cu privire la posibile caderi de pietre, iar in 10 prefecturi au fost emise avertismente de ploi de cenusa.


Imaginile suprinse de televiziunile nipone arata masini, case si drumuri din orasul Aso acoperite de cenusa vulcanica. Ploile de cenusa au ajuns pana la 320 de kilometri distanta de epicentrul eruptiei.


Kyushu Electric Power Co a anuntat ca centrala sa nucleara de la Sendai, aflata la aproximativ 160 de kilometri sud de muntele Aso, nu a fost afectata in niciun fel de eruptie. Aproximativ 29.000 de locuinte au ramas fara energie electrica imediat dupa eruptie, dar problema a fost rezolvata in mai putin de doua ore.


Muntele Aso este un vulcan activ dar si un popular loc de drumetie pentru turisti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005114 (s)