News Flash:

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii

29 Iulie 2016
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula2
Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa-amiaza in sud si in sud-est, unde si disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, informeaza ANM.
Sambata
IN TARA
Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa-amiaza in sud si in sud-est, unde si disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 37 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si seara.
Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zona montana, in Maramures, Moldova, local in Transilvania, nordul Munteniei, dar izolat si in restul teritoriului. Punctiform vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp.
BUCURESTI
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza cand indicele temperatura-umezeala va atinge si chiar va putea depasi usor pragul critic de 80 de unitati . Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.
Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 20...21 de grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. 
Duminica
Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic, temperatura-umezeala (ITU), va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului.  In regiunile sudice, local, va persista si canicula.
Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 11 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, iar la munte si doar pe arii restranse in rest, vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004880 (s)