News Flash:

Vremea se va mentine caniculara

23 Iunie 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod
In Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea se va mentine caniculara. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, informeaza ANM.
VINERI
IN TARA
In Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea se va mentine caniculara. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza si seara, local la deal si la munte, si pe spatii mai mici in restul teritoriului, vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina.
Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade in nordul Moldovei si in jurul a 35 de grade in zonele de campie din vest si sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre 15 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral si in Dealurile de Vest.
BUCURESTI
Vremea se va mentine calduroasa, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara, cand vor fi posibile averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 19...20 de grade.
LA MUNTE
Vremea se va incalzi usor si va fi mult mai calda decat in mod normal, pentru aceasta perioada din an. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza si seara, local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina.
LA MARE
Vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Izolat, indicele temperatura – umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in nordul zonei.
SAMBATA
IN TARA
Vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara in regiunile vestice si sudice, unde disconfortul termic va mai fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara cand, pe arii restranse, mai ales in zonele montane, precum si in centrul si in vestul teritoriului se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sudice, dar de scurta durata si in rest, in timpul ploilor.
Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 de grade pe litoral si in jurul a 35 de grade, izolat in Campia de Vest si Campia Romana, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 24 de grade.
LA MUNTE
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara si noaptea, cand izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Valorile termice se vor mentine peste cele normale specifice perioadei si nu vor avea modificari semnificative fata de ziua precedenta.
LA MARE
Vremea va fi predominant frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, in usoara intensificare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in nordul zonei.
DUMINICA
LA MUNTE
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara si noaptea, cand izolat se vor semnala ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Valorile termice nu vor avea modificari semnificative fata de ziua precedenta .
LA MARE
Vremea va fi predominant frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, in usoara intensificare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in nordul zonei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007615 (s)