News Flash:

Vremea se raceste si va deveni instabila

9 Martie 2016
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea rece
Joi, vreme mohorata cu ploi pe arii extinse in Banat, Oltenia si vestul Munteniei, unde se vor cumula peste 15 l/mp, iar in celelalte regiuni ploi locale, in general slabe. La munte, in special in zona inalta a Carpatilor Meridionali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, temporare tot in regiunile sud-estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime scad in sudul tarii, unde devin apropiate de mediile climatologice, si se mentin peste cele normale in rest, astfel incat, la nivelul tarii, termometrele vor indica intre 9 si 15 grade. Izolat se va asterne ceata.
In Bucuresti - nori, ploi, vant cu unele rabufniri si 9...10 grade la amiaza.
In Muntii Banatului si Carpatii Meridionali se vor cumula peste 15...20 l/mp, iar in restul zonelor montane precipitatiile se vor semnala local si vor fi in general slabe cantitativ. Va ploua, dar in zona inalta a Carpatilor Meridionali vor cadea si lapovite si ninsori. Vantul va depasi la rafala 50...55 km/h, iar pe creste izolat, 70 km/h. Chiar si asa tot este mai cald decat ar fi normal, astfel ca termometrele vor indica 6 grade la Paltinis si Predeal, 2 la Semenic, 5 in Sinaia, 8 la Stana de Vale si 1 grad sus pe Vf. Toaca din Ceahlau.

INFORMARE METEO de vreme instabila
Pe de alta parte, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme instabila, valabila in majoritatea regiunilor incepand de miercuri dupa-amiaza pana vineri dimineata.
Potrivit meteorologilor, in intervalul 9 martie, ora 15:00 — 11 martie, ora 7:00, va ploua in cea mai mare parte a tarii.
In Banat, in Oltenia si in vestul Munteniei se vor cumula cantitati de apa de 20 — 25 de litri/metrul patrat si, izolat, de peste 35 — 40 de litri/metrul patrat. De asemenea, la munte, in special in Carpatii Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.
Vantul va avea intensificari locale si temporare in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 50-60 kilometri/ora.
VREMEA PE 2 ZILE
Procesul de racire a vremii continua si vineri, astfel ca temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta data si vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, pe arii extinse in vest, sud-vest si  local in rest.
In zona de munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat sunt posibile cantitati de apa mai insemnate, iar vantul va sulfa cu putere in zona Carpatilor Orientali. Izolat se va semnala ceata.
In Bucuresti urmeaza o zi rece cu 5…6 grade dimineata si cel mult 9 la amiaza. Cerul va fi noros si temporar va ploua slab.
Weekendul vine cu temperature normale pentru aceasta data, intre  6 grade in depresiunile transilvane si 14 grade in vestul tarii. Cerul va fi mai mult noros si local se vor mai semnala ploi, in general slabe cantitativ. La munte in continuare lapovita si ninsori, iar la campie ceata.
Bucurestenii au parte de o zi de sambata cu nori, ceva ploisi 9…10 grade la pranz.

banat oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004797 (s)