News Flash:

Vremea se raceste in week-end

17 Aprilie 2015
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
In regiunile din vestul, nordul si centrul tarii vremea se va raci accentuat astfel ca valorile termice vor fi mult mai mici fata de normele climatologice specifice acestei date, in timp ce in sud si sud-est temperaturile se vor mentine usor peste media perioadei, chiar daca vor marca o scadere si in aceste zone, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
Cerul va deveni variabil in regiunile nord-vestice, dar va avea innorari in rest. In prima parte a zilei vor fi ploi locale, slabe in Banat, Transilvania si Moldova, iar dupa orele amiezei instabilitatea atmosferica se va accentua in sud si in sud-est; vor fi averse si descarcari electrice pe arii extinse in Muntenia si in Dobrogea, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp, in timp ce in Oltenia astfel de fenomene se vor semnala izolat. In zona montana vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, temporare in majoritatea zonelor, cu viteze ce vor depasi izolat 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9...10 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 21...22 de grade in Lunca Dunarii; minimele termice se vor incadra intre -3 si 7 grade, usor mai ridicate in sudul extrem si in sud-est. Spre dimineata, cu totul izolat in nord-vest si centru vor fi conditii de producere a brumei.
LA BUCURESTI
Vremea se va raci, dar valorile termice vor fi cele normale pentru aceasta data, cu o maxima de 18...19 grade si o minima de 6...7 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata incepand din orele dupa-amiezei si se va manifesta prin innorari, averse moderate cantitativ si posibil descarcari electrice. Vantul va avea intensificari temporare, cu precadere in cursul zilei.
LA MUNTE
Vremea se va raci fata de intervalul precedent, mai accentuat in masivele nordice. In cursul zilei vor fi innorari si, pe arii relativ extinse, vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, iar la altitudini de peste 1500m si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat se vor semnala descarcari electrice si cantitati de apa insemnate. Spre seara si noaptea, in masivele sudice, nebulozitatea va fi mai persistenta si se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul zonei montane cerul se va degaja treptat. Mai ales in cursul zilei, vantul va prezenta intensificari, cu viteze ce vor depasi 60 km/h.
DUMINICA
Valorile de temperatura vor scadea si in regiunile sudice astfel ca vremea va deveni racoroasa in toata tara; temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 17 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade. Cerul va avea innorari temporare in nord si in centru unde local va ploua slab, iar in restul teritoriului va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. In Carpatii Orientali vor fi precipitatii mixte ziua, iar noaptea vor predomina ninsorile, in special in grupele nordice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale indeosebi in est si centru. La sfarsitul intervalului izolat in centrul tarii si in Subcarpatii Getici vor fi conditii de producere a brumei.
LA MUNTE
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar va continua sa se raceasca. Cerul va avea innorari temporare si pe arii restranse, cu precadere in a doua parte a intervalului, vor fi precipitatii mixte. Noaptea, in nordul Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile. Vantul va prezenta intensificari locale, indeosebi in cursul zilei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006867 (s)