News Flash:

VREMEA se mentine calduroasa. PROGNOZA METEO pentru weekend

4 Septembrie 2015
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Vremea se va mentine calduroasa in jumatatea de sud-est a tarii, iar in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei dupa-amiaza va fi din nou canicula si disconfort termic accentuat.

IN TARA
Sambata, in restul teritoriului, vremea va fi instabila, cerul va avea innorari temporar accentuate, vor fi averse si descarcari electrice, conditii in care valorile termice vor fi mai scazute decat in zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar. Va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp. Astfel de fenomene isi vor face aparitia local si in celelalte regiuni, mai ales seara si noaptea. Vantul va avea unele intensificari la munte, in zona litoralului, dar cu precadere asociate averselor, cand vor lua si aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de la 22...23 de grade in Crisana si Maramures, pana la 37...38 de grade local in Muntenia si cu totul izolat in Oltenia. Minimele termice se vor incadra intre 13 si 23 de grade.
IN BUCURESTI
Vremea va fi in continuare caniculara dupa-amiaza, cand temperatura aerului va urca pana la 36...37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea, cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 20...22 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.
LA MUNTE
Vremea va deveni in general instabila. In Carpatii Occidentali, grupele vestice ale Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali cerul va avea innorari temporar accentuate, pe arii relativ extinse vor fi averse si descarcari electrice, conditii in care valorile termice vor fi mai scazute decat in zilele anterioare. Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp. In restul masivelor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia, mai ales pe timpul noptii. Vantul va avea intensificari mai ales in timpul averselor, cand poate lua si aspect de vijelie.
LA MARE
Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar cele minime vor fi de 22 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.
DUMINICA
IN TARA
Duminica, vremea se va raci in majoritatea regiunilor, dar in sud-estul teritoriului se va mentine calduroasa, izolat caniculara dupa-amiaza. In nordul, centrul tarii si la munte, vor fi innorari temporare si, mai ales in prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. In regiunile estice si sud-estice instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata seara si in prima parte a noptii si pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat va cadea grindina. In celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice trecator poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Maramures si 35 de grade in Baragan si in vestul Dobrogei. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 9 si 20 de grade.
LA MUNTE
Vremea se va raci. Cerul va avea innorari temporarare si, mai ales in cursul zilei, local vor mai fi ploi sub forma de aversa. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. Vantul va avea intensificari indeosebi in prima parte a intervalului.
LA MARE
Vremea va fi calda si treptat, va deveni instabila. Cerul va fi temporar noros dupa amiaza si noaptea, cand vor fi averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, in intensificare dupa - amiaza si noaptea, dar si in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 33 de grade, iar cele minime intre 19 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade. Mediafax.ro

in tara in bucuresti la munte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006360 (s)