News Flash:

Vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada in urmatoarele zile

22 Februarie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda 1
Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an in toata tara, dar in special in regiunile sudice si sud-estice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 20 de grade, mai ridicate in Campia Romana si Podisul Dobrogei, pana la 22...24 de grade, iar cele minime intre 3 si 11 grade. In vestul, nord-vestul si centrul teritoriului cerul va fi mai mult noros, aria ploilor se va extinde treptat, iar izolat, mai ales in Banat si la munte, se vor cumula peste 20 l/mp. In celelalte zone cerul va fi variabil, cu innorari si ploi locale, in general slabe, seara si noaptea. Vor fi si averse, iar izolat vor fi posibile descarcari electrice. In cursul noptii, la munte, vor aparea precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana, izolat in sud-estul teritoriului, iar la sfarsitul intervalului si in regiunile vestice. 
LA BUCURESTI:
Vremea va fi in continuare cu mult mai calda decat in mod normal in aceasta perioada a anului, astfel ca temperatura maxima va fi de 21...22 de grade, iar cea minima de 8...10 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea cand temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat.
MIERCURI
IN TARA 
Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior in toate regiunile, devenind mai apropiate de cele climatologic specifice in vest si in nord, dar mentinandu-se peste normalul perioadei in rest. Astfel, se vor inregistra temperaturi maxime de la 4 grade in nordul extrem al Moldovei pana la 16...17 grade in Muntenia si minime intre -5 si 5 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate; va ploua pe arii extinse in regiunile sud-estice, unde cantitatile de apa vor depasi izolat 15...20 l/mp si local in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter de aversa si pot fi insotite de descarcari electrice. Precipitatii frecvente, predominant sub forma de lapovita si ninsoare, se vor semnala si in zonele montane. In a doua parte a intervalului aria precipitatiilor se va restrange, pana dimineata cerul va deveni variabil in majoritatea zonelor, iar izolat va aparea ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in sudul, in estul si local in centrul tarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006278 (s)