News Flash:

Vrei sa lasi bacsis baiatului cu pizza? Iata ce trebuie sa faci

6 Mai 2015
1482 Vizualizari | 0 Comentarii
baiatul cu pizza
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a revenit asupra declaratiei de luni privind obligatia cumparatorului de pizza de a merge la furnizor pentru a da bacsis, precizand, marti, ca obligatia de a declara bacsisul ií revine curierului, dar fara detalii legate de cum va primi clientul bonul fiscal.
Ministrul declarase luni ca persoanele care livreaza pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacsis, dar numai daca este lasat la firma unde acestea lucreaza, cumparatorul avand obligatia sa se deplaseze la acea locatie pentru a le fi eliberat bonul fiscal.
"Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?", raspunsese Teodorovici, intrebat de presa cum este fiscalizat bacisul dat celor care livreaza pizza.
Solicitat din nou, marti, de presa sa explice aceasta situatie, Teodorovici a spus de aceasta data ca este obligatia curierului de a declara bacsisul si a-l inregistra in casa de marcat.
"Cel care primeste acasa pizza respectiva nu trebuie sa mearga el mai departe cu cel care i-a livrat pizza, pentru a se convinge ca pe bonul de casa va fi batut bacsisul. Cel care livreaza acel aliment, daca primeste o astfel de suma, la momentul la care ajunge la sediu, atunci are aceasta obligatie legala sa tasteze pe casa de marcat suma ca si bacsis", a aratat Teodorovici.
El nu a putut preciza cum isi primeste insa clientul bonul pentru bacsis, aratand ca sunt zone care nu pot fi reglementate "suta la suta" prin acte normative.
Mediafax.ro 

bonul fiscal ministrul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005050 (s)