News Flash:

Vor mai circula vaporasele pe Bega? Sunt mari probleme

30 August 2015
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporase
Doi consilieri locali PSD, Dan Idolu si Alfred Simonis, au adresat o interpelare executivului Primariei Timisoara, dupa ce au aflat din presa ca viitoarele vaporetto ar putea fi prea mari pentru canalul Bega si, prin urmare, nu vor putea fi folosite pentru transportul in comun. Cei doi cer oprirea licitatiei de achizitie a noilor mijloace de transport pe apa si se tem ca finantarea de peste 10 milioane de euro, mare parte din bani provenind din fonduri europene, ar putea fi pierduta pentru ca specificatiile tehnice ale viitoarelor vaporetto sunt complet gresite.
Cei doi consilieri PSD au adresat cinci intrebari executivului Primariei Timisoara, pe tema achizitionarii de vaporetto. Practic, cele cinci intrebari sunt aceleasi pe care si reprezentantii Eco Nautic Club, prin Nicolae Birsan, le-au adresat la mijlocul acestei luni primarul Nicolae Robu.
Astfel, in inceputul interpelarii, Idolu si Simonis intreaba conducerea Primariei Timisoara cum intentioneaza sa implementeze acest proiect, avand in vedere ca, din informatiile lor, Bega nu este navigabila.
„Cum intentionati sa implementati in mod legal activitatea de transport public pe Bega cu cele 7 vaporetto in conditiile in care: Bega nu este navigabila, conform pozitiei Autoritatii Navale Romane; Un serviciu de transport public pe Bega cu nave de genul celor planificate nu va fi autorizat de ANR inainte de dragarea si cartografierea canalului, marcarea acestuia, semnalizarea si reglementarea, conform reglementarilor specifice ale Autoritatii Navale Romane, cu exceptia navigatiei sportive si de agreement; Prin PUZ-ul aprobat de CL in 2009, canalul Bega figureaza cu activitati permise pentru <sport si agrement>, care sunt incompatibile cu <transportul public> si nu pot coexista, din punct de vedere legal si din motive de siguranta a navigatiei”, intreaba cei doi consilieri social-democrati.
Ei ridica si problema gabaritului navelor, asa cum este el prezentat in specificatiile tehnice. Vezi pe tion.ro si alte detalii. 

primariei timisoara nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005053 (s)