News Flash:

Vom avea din nou firma de ecarisaj la Timisoara

13 Decembrie 2014
1660 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa mai bine de jumatate de an, timp in care Timisoara nu a avut serviciu de ecarisaj, iar numarul cainilor maidanezi de pe strazile din municipiu a crescut considerabil, primaria a semnat, in sfarsit, un nou contract de gestionare a populatiei canine. Castigatoarea contractului este si singura firma care s-a prezentat la licitatie – Danyflor - cea care s-a ocupat si in trecut de serviciul de ecarisaj. Valoarea contractului pe urmatorii trei ani este de peste 3,5 milioane de lei.
Va reamintim ca in primavara a expirat contractul de gestionare a populatiei canine din Timisoara, care era incheiat tot cu Danyflor. Tot atunci, consilierii locali au aprobat conditiile pentru organizarea licitatiei, insa aceasta a avut loc abia in toamna. Pretul estimat de oficialii Primariei Timisoara pentru acest serviciu a fost aproape de cel cu care a fost si adjudecat acest contract de catre Danyflor, singura firma ca s-a inscris la licitatie: 3.541.531,5 lei, fara TVA, pentru urmatorii trei ani.
„Am semnat contractul de gestiune a populatiei canine, in sfarsit, dar abia acum. De saptamana viitoare va trebui sa-i vedem imputinati (cainii – n.r.) pentru ca acest contract are si acele clauze inventate de mine cu penalitati in functie de numarul de caini gasiti pe strada de echipele mixte de control, formate din reprezentanti ai primariei si reprezentanti ai firmei. Insa nu putem peste noapte sa aplicam aceste prevederi dupa ce de atata amar de vreme nu am mai avut operator de gestiunea populatiei canine, evident cainii s-au inmultit si nu putem saptamana viitoare sa-i penalizam ca sunt caini pe strada”, a afirmat primarul Nicolae Robu, pentru tion.ro.
Clauzele la care se refera primarul prevad ca viitorul operator sa se ocupe de capturarea cainilor fara stapan si transportul lor in adaposturi, cazarea, hranirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea si controlul bolilor, identificarea si inregistrarea animalelor, eutanasierea cainilor, potrivit legii, adoptia si revendicarea lor, neutralizarea cadavrelor de animale, programe de informare, educare si responsabilizare a cetatenilor etc.
O noutate, in acel regulament se prevedea ca operatorul serviciului pentru gestionarea cainilor fara stapan va avea si obligatia „sa plateasca despagubiri persoanelor fizice pentru traumele suferite din cauza agresiunii cainilor fara stapan de pe domeniul public al municipiului Timisoara, stabilite prin hotarari ale instantelor de judecata definitive si irevocabile”.

timisoara danyflor - danyflor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004779 (s)