News Flash:

Volkswagen: Circa 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare ale grupului sunt dotate cu softul ilegal

30 Septembrie 2015
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
vw2
Aproximativ 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare ale Volkswagen (VW) sunt dotate cu softul care reduce nivelul noxelor in timpul testelor, a anuntat marti producatorul auto german, transmite MarketWatch.
Un purtator de cuvant al diviziei de vehicule comerciale a VW nu a putut sa ofere informatii legate de regiunile unde au fost comercializate aceste vehicule si care modele sunt afectate, datele fiind in curs de evaluare.
Portofoliul de vehicule comerciale usoare al VW include modele precum Caddy si Transporter.
Grupul a anuntat deja ca softul ilegal a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de automobile la nivel mondial. Dintre acestea, circa 5 milioane sunt vehicule sub brand VW, 2,1 milioane Audi si 1,2 milioane Skoda.
Un purtator de cuvant al diviziei spaniole Seat a declarat ca 700.000 de automobile ale marcii sunt afectate.
Un purtator de cuvant al Porsche a spus saptamana trecuta ca niciunul dintre modelele diviziei nu a fost echipat cu softul care modifica rezultatul testelor de poluare.
Guvernul german a impus VW ca pana pe 7 octombrie sa prezinte un plan de remediere a problemei, in timp ce Comisia Europeana lucreaza la un plan de imbunatatire a regulilor de testare a emisiilor poluante ale automobilelor, inclusiv in conditii normale de trafic.
Noul director general al VW, Matthias Mueller, a declarat marti ca grupul va rechema pana la 11 milioane de vehicule diesel implicate in scandalul emisiilor, pentru a se asigura ca motoarele acestora respecta standardele referitoare la nivelul noxelor.
Mueller a spus ca grupul a conceput un plan cuprinzator de reechipare a automobilelor care va fi prezentat autoritatilor de reglementare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004988 (s)