News Flash:

Vlasov sustinea ca are acordul lui Ponta pentru preluarea ONRC

15 Iunie 2015
692 Vizualizari | 0 Comentarii
vlasov2
Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a sustinut in discutiile purtate cu mai multi apropiati, avute in perioada 2012 - 2013, ca a obtinut acceptul premierului Victor Ponta pentru trecerea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) in subordinea institutiei pe care o conducea. 
Informatiile apar in rechizitoriul prin care Mihail Vlasov a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. 
Intr-o convorbire telefonica din data de 16 ianuarie 2013, pe care a avut-o cu o persoana neidentificata, Vlasov sustinea ca premierul Ponta ar fi dat "unda verde" pentru respectivul proiect legislativ, care urma sa fie initiat ori de parlamentarii social-democrati, ori de cei de la alte partide care faceau parte din coalitia guvernamentala: 
"Vlasov: Crin o sa vina si el. Da' vreau sa-i spui lui Victor, vreau sa spun ceva. Aseara am discu... s-a discutat aseara despre Registru. Ai inteles? 
Interlocutor: Ihi. 
Vlasov: Eu am trimis-o, am trimis-o pe Mona la el. 
Interlocutor: Da. 
Vlasov: Si a zis ca-mi da Registrul fara... ca asta i-a spus, stii? I-a zis: 'Domn' ministru, am o problema! Ca eu sunt in relatia asta cu Misu de treizeci de ani. Asta ma omoara cu Registrul! A zis ca i l-ati promis, ca ce fac eu cu Registrul asta?' Si el a zis: 'Pai, i-l dau, ca i l-am promis! Ca am facut si o lege-n sensu' asta si i-l dau!'. 
Interlocutor: Corect! 
Vlasov: Ce-a vrut sa zica? Ca a zis ca daca: 'Ca daca nu vor ai mei...'. Adica ai lui, psd-istii... 'Il dau la liberali si aa...'. S-a referit la UNRC, cred ca, nu? (n.n. ONC) 
Interlocutor : Da, corect, da. 
Vlasov: Ca UNRC-ul e la, e la... nu? (n.n. ONRC) 
Interlocutor : Da, da. Da, da. 
Vlasov: Cred ca asta. Ca nu-ntelegea asta ce-a vrut sa zica, a venit la mine disperata. Zic: 'Ma, cred ca asta a vrut sa zica!'. 
Interlocutor: Da, da, da, da. 
Vlasov: Da. Da. Deci, e clar, acolo e unda verde, trebuie doar sa lucrez pe text, ca sa fac ceva. Ma-ntalnesc dupa-amiaza cu cineva de la Curte, de la Curtea Constitutionala, ca sa discut subiectu' asta". 
Intr-o alta convorbire telefonica din 16 ianuarie 2013, purtata cu Mihai Daraban (succesorul sau la conducerea CCIR - n.r.), Vlasov afirma ca a obtinut acordul premierului Ponta si al ministrului Justitiei (Mona Pivniceru - n.r.) pentru preluarea ONRC: 
"...Vlasov: Mihai, cred ca-ti dau cea mai buna veste. 
Daraban: Zi! 
Vlasov: Care pot sa ti-o dau de dimineata. 
Daraban: Ia zi, Misu! 
Vlasov: Am discutat ieri cu doamna ministru si cu premierul. 
Daraban: Asa. 
Vlasov: Si-mi dau Registrul. 
Daraban: Ba, Misu', eu pun bani de statuie. 
Vlasov: Ma, da' discutia asta ramane intre noi. Stii de ce? Ca raspunsul, ca eu iti spun exact cum a fost. 
Daraban: Asa. 
Vlasov: A fost sigur, nicio problema. Nu eu am zis dintotdeauna si n-am facut eu legea aia, ca tre'sa fie la Camere. Sigur ca da! 
Daraban: Asa. 
Vlasov: Iar daca, vedem cum, nu pot, il dau la liberali, sa vi-l dea el, intelegi? 
Daraban: Da, da! 
Vlasov: Daca ai mei se opun, vi-l dau la liberali, sa vi-l dea el. 
Daraban: Da, da, da! 
Vlasov: Ca Mona i-a spus: care-i problema asta? Ca a aparut in ziar. 
Daraban: Aha! 
Vlasov: Stii? 
Daraban: Da, da, da! 
Vlasov: C-a aparut in ziar, nu stiu unde a aparut. Dar a zis ca a aparut in ziar, ca ea are aceasta problema. Si ea are intr-adevar aceasta problema. Ce a aparut acolo in ziar e adevarat. Ca ea e prietena cu mine de treizeci de ani si chiar nu poate sa nu-mi dea Registrul, ca mai ales cand e convinsa ca tre'sa fie la noi. Ai inteles?". 
Mihail Vlasov a reluat, intr-o convorbire din 22 ianuarie, ideea ca are sprijin la nivel guvernamental pentru preluarea ONRC, invocand o discutie pe care ar fi avut-o cu premierul Ponta si ministrul Justitiei, afirmand ca singurul impediment este lipsa de unitate existenta la nivelul CCIR: 
"...Vlasov: Asta e un motiv, dar nu asta e singurul motiv. Motivul este ca in toate discutiile care le am, astea mai recente, acum cateva zile, saptamana trecuta, am fost intrebat de premier, care n-are nicio problema sa ne dea Regi... nicio problema! Fii atent, te rog sa retii chestia asta si s-o ridici la rang de, de...cum sa spun, de extraordinalitate! 
Interlocutor: Extraordinar, da! Asa este. 
Vlasov: A...A spus: 'Nu, am promis, eu va dau...'. Discutia s-a purtat intre mine, el si ministrul Justitiei care a zis ca are o problema ca il...o presez cu Registrul, intelegi! A zis ministra Justitiei. 
Interlocutor: A, si cu cine, cu...cu primu' ministru si cu... 
Vlasov: Da! 
Interlocutor: Da! 
Vlasov: Si cu ministrul Justitiei, in trei. Ca i-am spus... mai, eu i-am spus ministrului, i-am spus: 'Doamna...cutare, haideti la primu' ministru sa stabilim o data pentru totdeauna, ca sa nu te mai bat la cap cu chestiile astea cu Registrul si cu... Sa stabilim daca mi-l da, mi-a promis ca mi-l da'. Si am fost la el si el a spus: 'Pai... Da' de cand, domnu' presedinte, v-am promis, de cand eram...de cand ne cunoastem. Si cand am discutat am spus ca eu sunt pentru si eu am si facut o lege in sensu' asta, semnata de mine si de Tudor.' E adevarat, el a avut o lege care n-a mai intrat, cu...ca sa ne dea Registrul inapoi, acu' vreo cinci ani, stii? 
Interlocutor: Da, da. 
Vlasov: Facuta, facuta tot...impreuna cu mine, cu nu s...Stii? 
Interlocutor: Da. 
Vlasov: Si-a zis a... 'Da'...'. Zice: 'Fii atent! Fii atent!' Ca Ponta, vreau sa-ti spun, ca-i mare coarda, in sens bun. Nu-i vreun prostanac. 
Interlocutor: Da, da. 
Vlasov: Nu-i vreun prostanac. 
Interlocutor: Nu, e dibaci. E dibaci. 
Vlasov: Cine crede ca...Cine crede ca-i un prostanac se inseala amarnic. 
Interlocutor: Nu, nu! Nu, nu! 
Vlasov: Nu! E dibaci! 
Interlocutor: E curajos! 
Vlasov: Da. 
Interlocutor: Si e si curajos. 
Vlasov: Si fii atent! Zice: 'Asa. Gata! Da, va dau, dom'le!'. Zice: 'Domnu'...presedinte, zice, da'...aici, zice, Registrul lucreaza organizat in tara, la nivel national, ca un sistem, dumneavoastra nu prea va-ntelegeti in tara!' 
Interlocutor: He! He, he! I-auzi-l, ba frate! 
Vlasov: Ai inteles ce spun? 
Interlocutor: Da, da. 
Vlasov: Pe cuvantul meu de onoare. Pe cuvantu' meu de onoare. Si-am zis: 'Domnu' premier.... A zis: 'Exista si judecati'. Era informat, ma. 
Interlocutor: Da. Da, da". 
De altfel, Vlasov recunoscuse anterior, intr-o convorbire telefonica de la sfarsitul lui decembrie 2012, ca face de mai multi ani demersuri pentru preluarea Registrului Comertului, dar promisiunile pe care i le-au facut anterior diversi politicieni nu s-au materializat: 
"Vlasov: Draga, eu sunt la... la a treia promisiune facuta de prieteni din acelasi spectru politic. 
Interlocutoare: Atunci stii ce inseamna! Atunci stii ce inseamna. A treia promisiune. E clar. 
Vlasov: O data, Alianta DA, dupa aia din PNL, prin Tariceanu si acum prin Ponta. 
Interlocutoare: Asa ca... 
Vlasov: Da' asta nu inseamna ca tre' sa renunt. Nu, eu iau Registrul! 
Interlocutoare: Mai, sa ne intelegem. 
Vlasov: Ai inteles? 
Interlocutoare: Eu nu... eu nu ti-am spus sa renunti. Eu ti-am spus ca trebuie folosit momentu'. Si parerea mea, proasta, este ca nu asta e momentu'. 
Vlasov: Pai, tocmai pentru ca... Trebuie folosit... Asta e momentu'. 
Interlocutoare: Da? 
Vlasov: Asta e. Pana se dezmeticesc. Asta e momentu'. Lasa ca stiu eu mai bine care e momentu'". 
Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. 
Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, in 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat 'Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului'. 
"Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiul National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrul Comertului. In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR", se arata in comunicat. 
Mihail Vlasov a mai fost trimis in judecata intr-un dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al CCIR. AGERPRES

mihail vlasov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042219 (s)