News Flash:

Vladimir Putin sfideaza Uniunea Europeana

12 Ianuarie 2016
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
putin rusia
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a aparat printr-o atitudine sfidatoare pozitiile Moscovei fata de Ucraina, extinderea NATO si anexarea Crimeei, intr-un interviu publicat in editia de luni a Bild, in care denunta ca  "absurde" sanctiunile impuse Rusiei de catre UE.

"Ceea ce face Uniunea Europeana cu aceste sanctiuni este nimic altceva decat un teatru al absurdului", a declarat Putin in acest interviu acordat celui mai popular tabloid german.

Referendumul organizat in Crimeea in 2014 cu scopul despartirii acestei regiuni ucrainene de Ucraina si alipirii ei la Rusia a fost "democratie, vointa poporului", a apreciat seful statului rus.

De asemenea, el a respins criticile cu privire la rolul Rusiei in rebeliunea separatista prorusa din estul Ucrainei, apreciind ca acordul de pace dintre Kiev si rebelii prorusi nu a fost implementat corespunzator.

Presedintele rus a criticat cel mai dur NATO, despre care a afirmat ca este de vina pentru tensiunile actuale cu Rusia, din cauza extinderii Aliantei la foste tari-satelit sovietice din Europa de Est.

"NATO si SUA au vrut o victorie totala asupra Uniunii Sovietice. Au vrut sa stea singure pe tronul Europei. Acum stau acolo, iar noi vorbim despre toate aceste crize pe care, altfel, nu le-am fi avut", a spus Putin.

El a respins ideea potrivit careia aceste tari au cerut sa adere la NATO, iar din acest motiv nu au putut fi refuzate.

"Am auzit acest lucru de mii de ori. Statele care erau deja in NATO, statele membre, ar fi putut sa-si urmareasca propriile interese - si sa se abtina de la o extindere spre est", a reprosat Putin.

uniunea europeana sanctiuni referendumul crimeea ucraina rusia nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007575 (s)