News Flash:

Vinul alb ataca smaltul dintilor

9 Decembrie 2014
1586 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca iti place sa bei zilnic vin alb cu prietenii, in scurt timp vei ajunge sa vizitezi tot mai des cabinetul stomatologului. Asta pentru ca, spun oamenii de stiinta de la Johannes Gutenberg University, spre deosebire de vinul rosu, vinul alb ataca smaltul dintilor. Mai ales daca sortimentul ales este unul ieftin!


Nu alcoolul, nici soiul de struguri si nici zona de provenienta a podgoriei nu constituie factorii ce ameninta cu adevarat smaltul, ci pH-ul vinului si durata contactului cu dintii. Conform cercetatorilor germani, cu cat contactul cu dintii este de mai lunga durata, cu atat mai mare este riscul de a pierde calciu si fosfor de la suprafata acestora. Iar soiurile Riesling se pare ca au cel mai puternic impact.

Pentru cei carora pur si simplu le palce sa savureze zilnic licori bahice, specialistii le recomanda pe cele rosii nobile, cum sunt Pinot Noir sau Rioja, pentru ca sunt mai blande cu dintii. Iar pentru cei care nici in ruptul capului nu ar renunta a vinul alb, solutia salvatoare o reprezinta asocierea cu branza care, datorita continutului bogat in calciu, ar putea contracara efectele nocive ale bauturii.

Cea mai neinspirata idee de a consuma vinul alb este in combinatie cu fructe de padure sau sucuri acidulate de fructe. Asta deoarece atacul acid va fi intensificat. Daca bei un singur pahar de vin alb, la masa, si astepti cel putin 30 de minute pana sa te speli pe dinti, nu ar trebui sa-ti faci probleme in privinta sanatatii dintilor.

In plus, atunci cand mananci ceva in timp ce bei vin, sporesti productia de saliva, cea mai buna arma in neutralizarea acidului din bautura. Iar asteptand cele 30 de minute inainte de perierea dintilor le da acestora ragazul necesar pentru a se recupera in urma atacului.


vin alb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008503 (s)