News Flash:

VIDEO - IMAGINI SOCANTE cu atentatul sangeros din Turcia. Au murit 30 de oameni

21 Iulie 2015
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie turcia
Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a promis sporirea masurilor de securitate la granita cu Siria, dupa ce 30 de persoane au fost ucise si aproximativ 100 ranite, luni, intr-un atentat cu bomba in orasul Suruc, care a declansat proteste violente la Istanbul si Ankara.
Anchetatorii considera ca atentatul a fost comis de o femeie-kamikaze din cadrul gruparii teroriste Stat Islamic. Atacul a vizat un grup de tineri activisti care intentionau sa treaca frontiera in Siria pentru a ajuta la reconstructia orasului Kobane.
O inregistrare video socanta a surprins momentul exploziei, care a ucis in special tineri reuniti intr-un centru cultural din Suruc, pentru o conferinta de presa in care erau prezentate planurile grupului.
Kobane se afla in Siria, chiar in dreptul orasului Suruc si a fost scena unor lupte intense intre combatantii gruparii Stat Islamic si luptatorii kurzi. Orasul a fost recucerit de kurzi in ianuarie, iar in Suruc se afla numerosi refugiati care au fugit din calea luptelor din Kobane.
Davutoglu a declarat ca, din primele verificari, atacul ar fi fost comis de gruparea Stat Islamic. "Turcia a luat si va continua sa ia masurile necesare impotriva Statului Islamic", a afirmat el intr-o conferinta de presa la Ankara, relateaza BBC News Online.
"Suntem in fata unui act terorist. Avem vointa de a-i gasi si pedepsi pe cei responsabili", a adaugat el. "Masurile la frontiera noastra cu Siria vor fi consolidate", a precizat premierul.

Galerie Video