News Flash:

VIDEO I IMAGINI ULUITOARE dezvaluite de NASA cu ECLIPSA DE SOARE vazuta din spatiu

22 August 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
ECLIPSA2

NASA a difuzat o serie de imagini luate de astronautul italian Paolo Nespoli care surprind eclipsa văzută de pe StaÅ£ia SpaÅ£ială InternaÅ£ională, scrie MEDIAFAX.

Inedită este şi o animaţie de pe un satelit meteo.

'UrmăreÅŸte lumina lunii pe măsură ce se deplasează din Vest către Est de-a lungul Emisferei Nordice în această animaÅ£ie geocoloră luată de pe satelitul GOES-16'.

'Voila! Umbra Eclipsei 2017 de pe ISS (Staţia Spaţială Internaţională), fără cuvinte', a scris pe Twitter astronautul alături de o serie de imagini incredibile.

 

© Paolo Nespoli/NASA

© Paolo Nespoli/NASA

Eclipsa totală de soare a trecut de-a lungul unei porÅ£iuni continentale înguste a Statelor Unite ale Americii de la Lincoln Beach, Oregon la Charleston, Carolina de Sud.

O eclipsă parÅ£ială de soare a fost vizibilă de-a lungul întregii Americi de Nord, dar ÅŸi din părÅ£i din America de Sud, Africa ÅŸi Europa.

NASA/SDO

 

 

Această imagine superbă a Lunii  a fost luată de satelitul NASA SDO în plină lumină ultravioletă, pe 21 august

Imagine: NASA/ Joel Kowsky

Această imagine compusă, făcută din mai multe cadre, arată StaÅ£ia InternaÅ£ională SpaÅ£ială, cu 6 persoane la bord, tranzitând Soarele în timpul eclipsei parÅ£iale de soare, de luni, 21 august, în apropiere de Banner, Wyoming.

 

NASA/Aubrey Gemignani


nasa paolo nespoli eclipsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006598 (s)