News Flash:

VIDEO - Cum sa cultivi avocado la tine acasa

22 Februarie 2018
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
avocado

Este plin de nutrienti, fiind benefic sanatatii si frumusetii. Poate fi folosit intern, consumat in salate, omlete sau sosuri, sau extern, intrand in alcatuirea mastilor de par sau faciale. Cultivarea fructului de avocado, caci la el ne referim, se poate face si acasa. In acest fel, il vom avea tot timpul la indemana si vom putea “abuza” de el.
Iti propunem, asadar, sa alaturi ghivecelor cu plante de apartament si unul sau mai multe ghivece cu avocado. Beneficiile vor fi nenumarate.
Iata, asadar, ce trebuie sa stii pentru a cultiva acest fruct-minune la tine acasa, conform site-ului www.santeplusmag.com.

1. Indeparteaza si curata samburele fructului
Scoate samburele fructului fara a-l sparge si spala-l foarte bine, astfel incat sa nu ramana urme de pulpa pe el. Pentru eficientizarea acestei operatiuni, lasa avocado la inmuiat intr-un pahar cu apa calda timp de cateva minute.
Fii atenta, insa, sa nu indepartezi pielita maro care acopera samburele. Lasa, apoi, samburele la uscat timp de mai multe ore, pana nu mai ramane nicio urma de umezeala.

2. Scufunda samburele intr-un pahar cu apa
Dupa cum vei observa, samburele fructului de avocado nu este perfect sferic. Atunci cand il vei introduce in pahar, partea mai ascutita trebuie mentinuta deasupra apei. Foarte important este ca samburele sa nu atinga paharul.
 
Pentru a realiza mai usor aceasta operatiune, infige 3 scobitori in sambure si introdu-l in recipient. Nu uita ca partea mai bombata a samburelui sa stea deasupra apei.
Lasa paharul cateva saptamani intr-un loc insorit, iar la 2-3 zile schimba apa din pahar pentru a preveni putrezirea. Cam intr-o luna, maximum doua, vor aparea radacinile.

3. Planteaza samburele
Cultivarea fructului de avocado continua cu plantarea samburelui, dupa ce acesta a prins radacini. Crapa samburele pe vertical, avand grija sa nu distrugi radacinile si tulpinile. Nu sparge samburele complet! Acesta nu trebuie indepartat.
Planteaza apoi samburele in pamant, cu grija pentru a nu distruge radacinile. Nu acoperi complet samburele cu pamant! Plaseaza vasul intr-un loc unde temperatura ajunge la 20 de grade C si ai grija ca pamantul sa fie tot timpul umed.

4. Culoarea frunzelor iti ofera indicii despre evolutia plantei
In cazul in care udarea plantei nu se face in mod corect, frunzele se vor colora diferit. Vor deveni galbene daca planta a fost udata prea mult sau maronii daca nu a fost udata suficient.
In primul caz, tot ce ai de facut este sa astepti cateva zile pana ce pamantul este uscat complet. Incepe, apoi, s-o uzi putin cate putin pana isi revine. Pe parcursul iernii, planta de avocado are nevoie de foarte putina apa.

5. Cum se ingrijeste fructul de avocado cultivat acasa
Planta de avocado se pastreaza in locuinta unde temperaturile ating 20 grade Celsius, intr-un loc cu foarte multa lumina. Poate fi scoasa afara abia spre sfarsitul primaverii pana toamna, cand temperaturile incep sa scada.

Daca ai decis sa te ocupi de cultivarea fructului de avocado la tine acasa, trebuie sa stii ca este posibil ca parazitii sa-ti dea ceva batai de cap. Din fericire, problema este rezolvabila. Este suficient sa amesteci putin detergent de vase cu apa si sa pulverizezi aceasta solutie pe frunzele plantei. Acest truc te va ajuta sa scapi definitiv de insecte.
Cultivarea fructului de avocado nu este o operatiune dificila in sine, insa necesita rabdare. Te-ai gandit sa-ti cultivi si tu acest fruct-minune la tine acasa?
 

Galerie Video


avocado
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006139 (s)