News Flash:

Victor Ponta, sub control judiciar intr-un dosar ce il vizeaza si pe Sebastian Ghita

6 Septembrie 2016
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta5 1
Fostul premier Victor Ponta a fost citat la DNA Ploiesti, intr-un nou dosar penal. Acesta este suspectat de fapte de coruptie, anunta Realitatea Tv, dupa ce ar fi primit foloase necuvenite pentru a-l spijini pe Sebastian Ghita sa candideze la alegerile din 2012. 
DNA a anuntat ca Victor Ponta este urmarit penal: 
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 6 septembrie 2016, fata de urmatorul inculpat:
In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
PONTA VICTOR VIOREL, la data faptelor presedinte al unui partid, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: 
folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, 
complicitate la infractiunea de spalare de bani.
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, intr-un colegiu electoral in care formatiunea politica sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, in calitatea sa de presedinte al respectivului partid politic, si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidati. Confirmarea propunerii a fost facuta de Ponta Victor Viorel in scopul obtinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constand in plata sumei de 220.000 euro, necesara organizarii unei vizite in Romania a unei personalitati politice straine. Se urmarea astfel ca, prin mediatizarea unor intalniri alaturi de personalitatea care beneficia de notorietate internationala, Ponta Victor Viorel sa castige capital electoral, in conditiile in care, in cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau sa aiba loc alegeri locale si parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obtinuta prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004948 (s)