News Flash:

Vicepresedintele CJ Timis, suspendat din functie

24 Februarie 2015
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
Florian Zanfir
Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis Florian Zanfir a fost suspendat din functie. Suspendarea sa a inceput de luni, 23 februarie, dupa ce instanta i-a dat dreptate fostului vicepresedinte CJT Marian Vasile, care a fost inlocuit din functie in vara anului trecut.
Suspendarea a fost dictata de instanta, in procesul intentat de Marian Vasile impotriva hotararii de inlocuire a sa din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.
Marian Vasile, liderul grupului de consilieri judeteni PNL din CJT, a castigat in prima instanta procesul in care ataca in contencios-administrativ aceasta decizie. El a fost schimbat din functie in luna iunie a anului 2014, intr-un plen extraordinar, cu votul a 20 de consilieri PSD, PC si PP-DD. Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean a declarat ca aceasta decizie este ilegala si abuziva si a atacat-o in instanta.
Astfel, in 21 ianuarie, prima instanta i-a dat lui Marian Vasile castig de cauza, dar nu este o decizie definitiva, aceasta urmand sa fie atacata de catre reprezentantii Consiliului Judetean Timis.
„Am luat decizia de a contesta in instanta hotararea consiliului judetean prin care am fost eliberat din functia de vicepresedinte al acestei institutii, in luna iunie 2014. Pentru ca au fost incalcate regulile si legea, pentru ca a fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta”, spunea atunci Marian Vasile.
La randul sau Florian Zanfir a precizat ca suspendarea sa va ramane in vigoare pana la decizia Curtii de Apel, scrie tion.ro.
„A fost o actiune in instanta a lui Marian Vasile. El, in calitate de reclamant, eu am ajuns sa intru in procesul asta in calitate de parat si am ajuns in prima instanta la tribunal, s-a hotarat anularea hotararilor emise atunci si suspendarea lor pana la finalizarea procesului. Am intrat si eu, pentru ca sunt nevoit, in proces, mi-am luat avocat si pana se pronunta Curtea de Apel sunt suspendat. Suspendarea intra in vigoare de azi (n.r. - lini) si pana la finalizarea procesului. Motivarea este ca inlocuirea lui Marian Vasile trebuie facuta in sedinta ordinara si nu extraordinara. Raman consilier judetean si din functia de vicepresedinte sunt suspendat”, a declarat Florian Zanfir.
Zanfir a devenit vicepresedinte in locul lui Marian Vasile, in data de 6 iunie 2014.
UPDATE. Reactia lui Marian Vasile: La momentul actual sunt vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.
„Vineri am primit comunicarea oficiala din partea Tribunalului Timis care prevede, pe langa anularea hotararilor din vara anului trecut, inclusiv suspendarea hotararilor pana la solutionarea definitiva a cazului in instanta. Asta inseamna ca cele trei hotarari (n.r. - schimbarea lui Marian Vasile din functie, inlocuirea acestuia cu Florian Zanfir si inca o hotarare de schimbare a lui Zanfir din comisia de numarare a voturilor), din 6 iunie 2014, la momentul actual nu mai exista pana la solutionarea definitiva a cazului, inclusiv eliberarea mea din functie, ceea ce inseamna ca la momentul actual sunt vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. Nepunerea in practica a acestei hotarari, care este cu titlu executoriu, reprezinta o infractiune. Nimeni nu se poate pune impotriva puterii judecatoresti”, a declarat Marian Vasile.
Acesta s-a aratat optimist cu privire la acest caz si a precizat ca, in urmatoarele zile, isi va ocupa fostul birou din cladirea consiliului judetean.
„Eu voi merge la consiliul judetean pentru a depune o solicitare de punere in aplicare a hotararii de indata, asta insemnand ca de zilele viitoare imi reiau biroul, dandu-i ragaz fostului vicepresedinte sa-si ia lucrurile de acolo. De la momentul comunicarii hotararii, de vineri, eu sunt vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. Pana la solutionarea definitiva eu sunt vicepresedinte. Eu sunt foarte optimist cu privire la caz, pentru ca s-au savarsit mai multe abuzuri clare”, a precizat Marian Vasile.

suspendarea judetean timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006125 (s)