News Flash:

Vestitorii primaverii au sosit in Timis in plina iarna. Momentul in care prima barza a aterizat intr-un cuib din judetul Timis, urmarit live pe Internet

20 Martie 2018
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
barza carpinis foto wildlifer romania 1

Momentul in care prima barza din acest an a aterizat intr-un cuib din localitatea Carpinis, din judetul Timis, a putut fi urmarit live pe Internet, dupa ce un timisorean a montat o camera video chiar langa cuib, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Cristian Ilea, un timisorean pasionat de viata animalelor salbatice, a montat, in urma cu cativa ani, doua camere video langa cuiburile de berze din localitatile Carpinis si Carani, din judetul Timis. Imaginile sunt transmise live pe Internet, iar recent internautii au putut urmari momentul aterizarii primei berze din acest an in cuibul din Carpinis.

IMAGINILE VIDEO pot fi urmarite AICI

Cristian Ilea a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca barza, pe care cei care au urmarit-o cred ca este “Cris”, un mascul botezat astfel anul trecut de catre fani, care a “locuit” in cuibul din Carpinis, a parasit marti dimineata cuibul si nu s-a mai intors.


De altfel, cuibul este acoperit de zapada, iar temperaturile sunt scazute in judetul Timis.

“Este prima barza din acest an care aterizeaza in unul din cele doua cuiburi monitorizate video, din Carani si Carpinis, iar oamenii sunt bucurosi ca s-a intors barza. Nu stim daca este masculul de anul trecut sau daca este o barza aflata in trecere care s-a oprit sa se odihneasca doua zile si a plecat mai departe. De obicei, masculul este cel care vine primul, iar unii fani cred ca este Cris, masculul de anul trecut botezat astfel. Cert este ca barza a dormit o noapte in cuib si atat, iar in aceasta dimineata (n..r. marti), la ora 06.30, a plecat si nu s-a mai intors”, a afirmat Cristian Ilea.

Fondatorul primei “gradini zoologice” virtuale din Romania cu animale salbatice in libertate a mai precizat ca, in total, in cadrul proiectului Wildlife Romania, sunt montate patru camere video: doua langa cele doua cuiburi de berze din Carpinis si Carani, una in Campia de Vest, unde este monitorizat un cuib ocupat de un soim dunarean, cea mai rara pasare din Romania, iar o camera video este montata langa o hranitoare pentru pasari de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

“Si soimul dunarean este spectaculos, care este cea mai rara pasare din Romania, si care cloceste de cinci zile, in zapada, si poate fi urmarit live pe Internet”, a mai declarat Cristian Ilea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006246 (s)