News Flash:

Vestigii de 3000 de ani descoperite de arheologi pe traseul centurii de sud a Timisoarei

22 Iulie 2019
764 Vizualizari | 0 Comentarii
vestigii

 Arheologii care lucreaza pe traseul viitoarei centuri de sud a Timisoarei au realizat mai multe descoperiri impresionante, printre care locuinte si obiecte vechi de peste 3000 de ani.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a postat, luni dimineata, pe Facebook, mai multe poze cu descoperirile realizate de arheologii de la Muzeul National al Unirii Alba Iulia, care realizeaza sapaturi preventive pe traseul centurii de sud.

„Descoperiri importante au fost realizate de arheologii de la Muzeul National al Unirii Alba Iulia care realizeaza sapaturi preventive pe traseul viitoarei Variante Ocolitoare a Municipiului Timisoara Sud. Au fost descoperite locuinte, grupuri mortuare, gropi menajere si cuptoare, componente ale unor asezari din 3 epoci diferite: epoca bronzului tarziu (sec. 12-11 iH), epoca romana sec. 4-5 dH) si epoca medievala timpurie (sec 11-13 dH)”, au anuntat reprezentantii DRDP Timisoara.

Sapaturile arheologice preventive au inceput in urma cu aproximativ o luna pe traseul viitoarei centuri de sud a Timisoarei, desi exproprierile nu au fost inca realizate. Ministerul Transporturilor a alocat aproximativ 31,8 milioane de lei pentru acestea.

Proiectarea si executia centurii de sud a fost castigata de Tirrena Scavi cu un pret ofertat la licitatie de 272,4 milioane lei, fara TVA. Lucrarile ar urma sa dureze circa doi ani.


arheologii timisoarei descoperiri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004712 (s)