News Flash:

Vesti proaste pentru timisoreni! Cand va fi finalizat santierul de pe strada Lacului

6 Octombrie 2015
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
santier demetriade
O lucrare despre care cititorii nostri ne scriu periodic este cea deschisa de Aquatim la inceputul anului pe strada Lacului din Timisoara, in zona Dambovita. Trebuia sa fie o simpla reabilitare a retelei de apa… Oamenii ne-au sesizat ba ca muncitorii dorm pe santier, ba ca nu-s de gasit si vor sa afle cand se va termina totusi lucrarea de pe Lacului, avand in vedere ca pana acum au fost trei termene prezentate care n-au fost respectate. Il avem si pe cel de-al patrulea!
Aquatim a anuntat in luna februarie inceperea lucrarilor de reabilitare a retelei de alimentare cu apa pe strada Lacului. Era vorba ca lucarea se va incheia in primavara, apoi in vara, la inceput de august, afirmau reprezentantii companiei de apa-canal, iar cel de-al treilea termen prezentat a fost 15 septembrie.
„Am avut o discutie cu antreprenorul de acolo, este o firma spaniola, Lujan Construcciones, mi-a spus ca lucrarile se vor termina toate pana la mijlocul lunii septembrie, termenul final este 15 septembrie. Este un complex de lucrari acolo, pe strazile Lacului, Banatul si Constantin Daniel, au spus ca le termina pe toate”, spunea directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.
A trecut insa si acest termen, iar pe strada Lacului este santier in continuare.
„Nu s-a lucrat deloc la reparatia acestei strazi. Am dori sa aflam cine este responsabil pentru aceasta situatie si daca s-a luat vreo masura fata de firma raspunzatoare (…) Drumul este in continuare impracticabil”, ne-a scris, revoltat, un locuitor din zona, dupa ce a fost depasit si ultimul termen – 15 septembrie.
Reprezentantii Aquatim spun ca, dincolo de anumite necorelari care au existat intre antreprenorul general si subantreprenori, au intervenit si alte probleme care au dus la intarzieri in finalizarea lucrarii de pe strada Lacului. Exista un nou termen: 15 octombrie, scrie tion.ro.
„S-a intarziat pentru ca intre timp au aparut probleme la sistemul de incalzire si atunci Coltermul a schimbat turul si returul, nu avea sens sa asfaltam si dupa aceea ei sa sparga. Acum si-a terminat si Coltermul lucrarile, subantreprenor pentru zona de refacere este societatea Drumuri Municipale, am discutat cu ei, in 15 octombrie sunt promisiuni ferme ca se termina. Executantul este o firma spaniola, oricum din punctul nostru de vedere este in penalizare pentru ca nu s-a incadrat in termen. Sigur ca asta poate ca nu-i incalzeste pe cetatenii din zona, dar, in conditiile in care Colterm a identificat probleme pe tur si pe retur, trebuia sa asteptam, ca sa nu vina Dorel si sa refaca dupa ce noi am asfaltat strada. Sunt penalitati aplicate, nu se discuta”, a declarat, pentru Tion.ro, directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.
Stuatia este grava cu atat mai mult cu cat vorbim despre o lucrare executata in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006678 (s)