News Flash:

Vesti bune! Timisoara ar putea avea un centru specializat in arsuri

4 Noiembrie 2015
1249 Vizualizari | 1 Comentarii
centru arsi
Trei centre noi specializate in tratarea arsurilor grave ar putea fi deschise la Iasi, Timisoara si Targu Mures, iar dispozitivul din Bucuresti ar putea fi consolidat, in colaborare cu experti francezi, cu finantare de la Banca Mondiala si din fonduri structurale europene.
Secretarul general al Societatii Franceze de Studiere si Tratare a Arsurilor, Marc Chaouat, si seful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicest din Lille, Vincent De Broucker, au anuntat, luni, in cadrul unei conferinte la Ambasada Frantei ca, in cadrul unei colaborari incepute in 2013 cu specialistii romani, ar urma sa se realizeze trei centre noi specializate in tratarea arsurilor grave, plus consolidarea dispozitivului din Bucuresti.
Cei doi experti francezi au precizat ca delegatia pe care o fac in aceste zile a fost programata cu luni de zile inainte si doar o coincidenta tragica a facut ca ei sa ajunga in Romania dupa incendiul de la clubul Colectiv.
"Misiunea noastra a fost cu totul bulversata de acest incident. As dori sa exprim solidaritate pentru pacienti, familii, pentru colegii nostrii care fac tot ce se poate si pentru autoritati", a declarat Marc Chaouat.
Vincent De Broucker a spus ca scopul initial al deplasarii lor in Romania a fost de fapt realizarea unui schimb de experienta privind tratamentul arsurilor grave.
"In Franta am refacut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (...) Aceasta cooperare a inceput in 2013, iar in 2014 specialisti romani au fost la Lille intr-un schimb de experienta si atunci a aparut ideea dezvoltarii si renovarii de centre specializate si in Romania", a spus Vincent De Broucker.
Profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul Floreasca, a declarat ca in cadrul acestei colaborari exista consultari pentru reorganizarea sectorului de asistenta pentru bolnavii arsi, precizand ca intreaga structura va trebui restandardizata.
In cadrul vizitei pe care au facut-o la Bucuresti specialistii francezi s-au intalnit, inca de duminica seara, si cu secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006386 (s)