News Flash:

Vesti bune: Strada Vestului din Timisoara va fi reabilitata

30 Iulie 2015
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
Reabilitarea zonei Cetate
Dacă în primăvară consilierii locali ai Timişoarei au aprobat printr-o rectificare de buget alocarea sumei de aproape 160.000 de euro pentru reabilitarea străzii Versului, acum reprezentanţii municipalităţii au reuşit să contracteze în sfârşit serviciile de proiectare. Va fi refăcut drumul şi vor fi amenajate locuri de parcare, piste pentru biciclişti şi trotuare noi.
Proiectant există pentru lucrarea de pe strada Versului, după finalizarea documentaţiilor şi aprobarea lor în consiliul local urmează să fie organizată licitaţia pentru execuţie, scrie tion.ro.
„A fost semnat contractul de proiectare cu SC Drum ProiectConsult SRL pentru sistematizarea străzii Versului. Valoarea este de circa 31.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare a documentației este de 60 de zile. Este strada dintre Parcul Pădurice și cartierul Calea Martirilor. Această stradă reprezintă unul din locurile producătoare de fum, noroi și de praf. Strada are şi un traseu aşa cam ciudat, nu există trotuare ca lumea, nici locuri de parcare, nici nu putem vorbi despre piste de biciclete sau altceva”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Edilul a explicat că şi această stradă va fi refăcută după acelaşi concept care a fost aplicat în cadrul amenajărilor din cartierul Soarelui. Reprezentanţii municipalităţii spun însă că lucrarea nu a putut fi executată pe programul de reparaţii, ci va fi una de investiţie, pentru că este necesar să se intervină şi la reţelele de utilităţi.
„Va trebui să facem licitație. Nu știu cât este de lungă strada, ea vine de la Mareșal Constantin Prezan și până la Billa. Vom planta copaci, vom amenaja spațiu verde, piste de biciclete, locuri de parcare, trotuare pe ambele părți ale străzii… Este destul de lată. Conceptul va fi cel pe care l-am aplicat la strada Orion și care va fi aplicat și străzii Uranus. Strada va fi cu două benzi, cu dublu sens”, a adăugat Robu.

serviciile nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005240 (s)