News Flash:

Vesti bune pentru soferi! Parcare subterana pe doua niveluri in centrul Timisoarei

5 Mai 2015
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
parcare subterana
Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea Hotelului Timisoara, care are ca beneficiar societatea Bega Turism, a fost supus informarii si consultarii publicului, dupa care urmeaza sa intre in atentia consilierilor locali.
Constructiile propuse vizeaza spatiul din fata aripii noi a hotelului unde functioneaza acum o parcare exterioara, intre strazile Marasesti, Victor Vlad Delamarina si Sf. Ioan.
„In ultimii ani, cladirile Hotelului Timisoara au trecut printr-un proces amplu de refunctionalizare si reabilitare (…) Urmand acest proces, se propune extinderea hotelului prin ocuparea cvartalului studiat cu o cladire multifunctionala, care va cuprinde atat functiuni conexe hotelului, dar si spatii cu caracter public (spatii comerciale, baruri, cafenele, restaurante, sali multifunctionale, sali de conferinte etc.) si doua niveluri de parcare subterana. De asemenea, prin deschiderea parterului. ocupat cu functiuni publice (comert, servicii), spre spatiul pietonal al strazii Marasesti, se doreste transformarea acestei strazi intr-un spatiu public interesant, o continuare a spatiului pietonal al Pietei Operei”, se arata in memoriul tehnic ce insoteste documentatia urbanistica.
Proiectantii mai arata ca pentru strazile Sf. Ioan si V.V. Delamarina sunt propuneri de modificare a profilului stradal, aflate in faza de proiectare/ avizare: strada V.V. Delamarina va deveni pietonala, iar strada Sf. Ioan va fi destinata circulatiei mijloacelor de transport in comun si riveranilor cu sens dinspre Piata 700 spre Bulevardul Republicii. Se face referire practic la planul primariei de a amenaja un pasaj rutier in Piata Victoriei si de a reorganiza circulatia in zona centrala a orasului, pe Inelul I.
Astfel, la subsol ar urma sa fie parcare pe doua niveluri, iar in noua cladire spatii comerciale, cafenele si baruri – la parter, sali multifunctionale – la etajul I, respectiv o terasa cu acces public si cafenea – pe inca un etaj, un etaj partial de fapt, scrie tion.ro.
„La nivelul parterului, spatiul construit este accesibil, fiind asigurata o relatie de transparenta intre spatiul pietonal al strazii Marasesti si spatiul interior al cladirii. De asemenea, amenajarea strazii pietonale (pavaj continuu, locuri de stat, terase amenajate) si deschiderea functiunilor publice spre spatiul public vor transforma strada Marasesti intr-o strada vie, avand calitati similare spatiului pietonal al strazii imediat invecinate Alba Iulia”, se mai arata in documentatia depusa la primarie.

hotelului timisoara bega turism
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004778 (s)