News Flash:

Vesti bune pentru pacienti. Spitalul Clinic Municipal Timisoara va fi modernizat

23 Martie 2015
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Clinic Municipal Timisoara a intrat intr-un amplu proces de extindere si de modernizare prin construirea unui nou corp de cladire, proiectul urmand sa fie finalizat in ianuarie 2016. 
"Pentru realizarea obiectivului se propune dezvoltarea unui corp de cladire parter in curtea actuala, precum si amenajarea si reconfigurarea spatiilor existente. Alimentarea pentru instalatiile necesare se va face de la racordul existent al intregii cladiri. Prin interventia propusa se doreste realizarea unui compartiment UPU conform cerintelor, rezolvandu-se astfel disfunctionalitati de genul celor mentionate, separarea accesului spitalului de spatiul de primire/triaj al UPU si realizarea unei comunicari cu radiologia", a declarat luni primarul Timisoarei, Nicolae Robu, citat de ziuadevest.ro
In prezent, la parterul cladirii principale a spitalului functioneaza UPU, care prezinta mai multe disfunctionalitati, pentru ca accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire a pacientilor, functioneaza in spatii dezvoltate lateral fata de intrarea principala, fara a exista o comunicare fireasca intre acestea. 
Capacitarea UPU va fi de 14 paturi, in cazul necesitatilor speciale unitatea putand-o suplimenta cu opt paturi. Lucrarile se vor executa in conditiile asigurarii functionalitatii continue a sectiei UPU actuale, ce nu poate fi intrerupta. De aceea, s-a propus ca interventia asupra obiectivului sa se realizeze in mai multe etape. 
Primaria Timisoarei vrea sa aduca in sediul central al Spitalului Municipal mai multe clinici care in prezent isi desfasoara activitatea in alte imobile din oras, respectiv Clinica ASCAR (care acum functioneaza intr-un spatiu inchiriat), dar si Clinica de Oncologie. 
"Ne-am straduit sa sprijinim si activitatea Spitalului Municipal, ca si a celorlalte unitati medicale din subordinea noastra, pentru ca am inteles cat de mari sunt aceste nevoi si sa punem in valoare potentialul medical. Vom sprijini si in continuare, cu tot ceea ce putem, atat cu spatii, cat si cu dotarea lor tehnica. Vom avea grija ca personalul medical sa simta acest sprijin. Analizand impreuna cu directorul spitalului, dr. Octavian Mazilu, ce posibilitati am avea, am ajuns la concluzia ca putem construi un nou corp de cladire aici, pe aceasta platforma. (...). Vom avea un UPU, ATI, laborator si va fi si Clinica de Cardiologie. De asemenea, si Clinica de Oncologie se va putea muta in noul corp", afirma Nicolae Robu la sedinta de bilant a spitalului.

nicolae robu acestea capacitarea upu clinica ascar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005322 (s)