News Flash:

Vesti bune la inceput de an pentru iubitorii fotbalului. Timisoara ar putea avea un stadion modern

1 Ianuarie 2015
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Timis se afla in procedura de identificare a terenului necesar pentru constructia unei sali de sport multifunctionale si a unui stadion de fotbal in Timisoara. Acestea vor putea fi realizate prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii.
Compania Nationala de Investitii a cerut Consiliului Judetean Timis transmiterea unei documentatii care sa cuprinda extrasul CF, fotografii ale amplasamentului, o hotarare de consiliu judetean cu predarea amplasamentului pentru minister, o hotarare a consiliului judetean cu un angajament de a asigura finantare pentru racordurile la utilitati si lucrarile de sistematizare si alte documente.
Sunt necesare 12 hectare de teren pentru ceea ce presupune constructia unui stadion si a unei sali polivalente, cu toate componentele anexa - o zona publica, parcare, o zona tehnica si alte anexe.
„Ca si variante pentru realizarea acestei investitii ar fi locatia actualului stadion Dan Paltinisanu sau pe Calea Torontalului, unde la ora asta are activitate aviatia utilitara, in conditiile in care vom gasi o alta locatie, poate chiar in zona aeroportului, pentru desfasurarea activitatii aviatiei utilitare”, spune vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.
Stadionul va avea aproximativ 35.000 de locuri, iar sala polivalenta 12.000-15.000 locuri. Vor fi una langa alta, in acelasi complex.
„Cei de la Compania Nationala de Investitii vor sa sprijine investitia, dar noi ne asumam anumite obligatii pentru proiect. Suma estimativa pentru proiect este de aproximativ 85 de milioane de euro, finantata de Compania Nationala de Investitii. Consiliul judetean pune terenul la dispozitie, utilitati si alte studii necesare”, mai spune Dobra, citat de tion.ro.
Un alt studiu facut de consiliul judetean pentru locatia unui stadion este in zona Covaci, la centura muncipiului Timisoara, unde este teren disponibil pentru diferite investitii la nivelul autoritatilor judetene.
„Consider ca este un proiect foarte important pentru judetul Timis. Prin crearea unui astfel de complex sportiv modern Timisul poate atrage in Timisoara competitii de nivel national, international si mondial, ceea ce duce si la o dezvoltare economica si la o promovare a municipiului Timisoara si a judetului Timis. Fiind un proiect destul de mare, care necesita o pregatire atenta si serioasa din punctul de vedere al intregii documentatii, realizarea lui ar fi posibila in 3 ani de zile. Speram ca acest proiect sa demareze in anul 2015”, spune vicepresedintele CJ Timis.

calin dobra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006724 (s)