News Flash:

Vesti bune: Drumul Judetean Bucovat-Mosnita a fost refacut

26 Decembrie 2015
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
drum judetean 2
Putin peste 5,5 milioane de lei a costat noul drum asfaltat, realizat din banii CJ Timis si de la Guvern, care leaga localitatile Bucovat si Mosnita Veche. Este vorba despre patru kilometri de sosea, extrem de utili soferilor. Noul tronson a fost inaugurat luni, in prezenta presedintelui CJT, Titu Bojin. Acesta ofera o alternativa excelenta pentru locuitorii din Remetea Mare si Bucovat, fie pentru a ajunge in Calea Buziasului, fara a traversa Timisoara, fie pentru a merge spre Buzias si mai departe spre Lugoj. De asemenea, cei din Mosnita pot ajunge mai usor pe Calea Lugojului, spre autostrada sau aeroport.
„Am demarat solicitarile pentru realizarea acestui drum inca din 2009, dar e bine ca s-a facut si acum”, a declarat Ioan Sorincau, primarul din Mosnita Noua.
Acesta a precizat ca va depune toate eforturile posibile pentru a reabilita si portiunea de drum dintre Mosnita Veche si Mosnita Noua, care necesita o serie de lucrari.
Desigur, presedintele consiliului judetean nu a pierdut ocazia sa glumeasca pe tema inaugurarilor de drumuri, facand referire la primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
„Avem aici un sens giratoriu finalizat integral, nu ca in alte parti. Suntem la kilometrul 0 din cei 4 kilometri care leaga comuna Bucovat de comuna Mosnita Noua, implicit de Timisoara, iar de la Bucovat se poate ajunge spre Bazosu Nou, pe un drum de 3 kilometri. Bucovatul poate fi una dintre localitatile interesante pentru ceea ce inseamna viitorul imobiliar, din punct de vedere al posibilitatii ca autostrada care stiti ca ar urma sa se construiasca, sper ca aceia mai tineri s-o vada si construita, de la Belgrad, la legatura cu autostrada Bucuresti. Va iesi pe dupa localitate, inspre soseaua nationala si inspre autostrada A1. Inainte, pe teritoriul Bucovatului era drum de piatra, iar de la marginea comunei era drum de pamant. Lucrarea a costat 5,5 milioane de lei, din care aproape 3 milioane bani de la guvern, prin PNDL, am primit banii anul acesta, iar restul, in jur de 2,5 milioane de lei, de la CJ. Lucrarile au durat efectiv cinci luni, contractul fiind de opt luni. Cred ca este o lucrare extraordinara pentru oamenii din Bucovat si din Mosnita, dar si pentru timisoreni, pentru ca este foarte usor de iesit pentru cei care sunt in zona Spitalului Judetean sau Electrotimis, Calea Mosnita, inclusiv cei care vin de la Buzias, care au acum posibilitatea foarte rapida de a iesi spre autostrada”, a declarat Titu Bojin, la inaugurarea noului drum.
Realizarea lucrarilor a presupus cinci luni de munca din partea firmei constructoare. Valoarea lucrarilor a fost de 5,5 milioane de lei, din care de la guvern au venit 2,97 de milioane de lei, prin Programul National de Dezvoltare Locala, restul de 2,5 milioane de lei provenind din fondurile Consiliului Judetean Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006005 (s)