News Flash:

Veste-bomba pentru toate femeile din Romania

9 Octombrie 2016
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
femeia2
Vicepremierul Vasile Dincuministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat, luni, ca viitorul suna bine daca este lasat pe mana oraselor si a femeilor, precizand ca, de milenii,femeile au fost primii manageri seriosi ai bugetelor.

'Prin excelenta, de milenii, femeile au fost primii manageri seriosi ai bugetelor, ai vietii noastre, ai generatiilor viitoare si, de aceea, credem ca viitorul suna bine (...) daca este lasat pe mana oraselor si pe mana femeilor', a declarat Vasile Dincu, la conferinta 'Orasul meu in Europa noastra', organizata luni, la Bucuresti, la care au participat si comisarul european Corina Cretu si primarul general al Capitalei,Gabriela Firea.

Potrivit lui Dincu, viitorul oraselor trebuie gandit ca 'un efort comun'. 'Cand vorbim despre dezvoltarea urbana a Romaniei, nu poate sa decida nici numaiGuvernul Romaniei, nici numai Comisia Europeana, (...) nici numai primariile, pentru ca au nevoie de sprijin. Trebuie sa fie un efort al tuturor, un efort comun si (...) in dezvoltarea tarii in general cred ca trebuie sa ne bizuim pe femei si pe orase', a precizat vicepremierul.

El a spus ca, in prezent, exista o importanta cerere pentru competitivitate in dezvoltarea oraselor, insa lucrul cel mai important trebuie sa fie imbunatatirea vietii oamenilor.

'Exista o importanta cerere pentru competitivitate, (...) ca sa aplicam modelele de competitivitate economica in dezvoltarea oraselor, dar, pe de alta parte, pe noi trebuie sa ne intereseze un lucru foarte important, care este viata oamenilor si viata buna in orase. Si aici mai trebuie sa vedem foarte clar cum facem ca modelele competitive care au fost aplicate in alta parte sa fie si la noi eficiente, dar sa pastram aceasta tendinta de a imbunatati viata oamenilor', a adaugat Dincu.

Totodata, vicepremierul Dincu a afirmat ca politica regionala reprezinta o resursapentru Romania.

'Noi, ministerul pe care-l conduc, Guvernul din care fac parte, in acest moment, aplica o incercare de a fi cat mai aproape de politica regionala. Politica regionala reprezinta o resursa pentru Romania. (...) In politica pe care am aplicat-o in acest an (...) am incercat sa dam orasului rolul pe care il reprezinta. Si cred ca inca un rol in plus au orasele - acela de motor, de locomotiva a dezvoltarii. Orasele sunt si modele importante pentru dezvoltarea urbana. In jurul oraselor se pot dezvolta comunitati care (...) traiesc de pe urma faptului ca exista mari concentrari de putere sau de bani intr-un oras', a subliniat Dincu.

vasile dincu ministru viitorul milenii femeile manageri seriosi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005430 (s)