News Flash:

Vedetele ProTV colinda pentru copiii defavorizati

4 Decembrie 2014
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
pavel bartos
Pavel Bartos, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour si Trio Zamfirescu colinda in favoarea copiilor saraci din Romania, in cadrul campaniei "Colindator de Viitor", informeaza un comunicat World Vision transmis AGERPRES. 
Artistii mentionati canta cate un colind special adaptat pentru aceasta campanie, aratand tuturor romanilor ca fiecare copil, indiferent ca locuieste la tara sau la oras, are nevoie de sanse egale in viata, iar cu sprijinul potrivit orice copil poate avea viitorul pe care si-l doreste. In prag de Sarbatori vedetele vor incuraja romanii sa ajute acesti copii, devenind donatori pentru ei, si astfel sa contribuie la un viitor mai bun pentru acestia. Pana in prezent World Vision Romania are o comunitate de aproape 700 de donatori individuali si isi propune sa obtina 1.000 pana la sfarsitul anului. 
Conform studiului "Bunastarea Copilului in Mediul Rural" realizat de World Vision, Romania continua sa aiba cei mai saraci copii din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre acestia locuiesc in mediul rural. Copiii de aici provin din familii sarace, cu un singur tip de venit, avand adesea doar alocatia copiilor sau un venit social. Pentru copii din mediul rural, munca, si nu joaca sau educatia, este preocuparea lor zilnica. Cei mici merg adesea la culcare flamanzi si se simt marginalizati in comunitate si chiar in familia din care provin. 
Acelasi studiu mai arata ca saracia acestor copii inseamna nutritie precara, resurse limitate pentru participarea scolara, acces limitat la servicii, marginalizare, rezultate scolare slabe, toate acestea avand un impact semnificativ asupra dezvoltarii si evolutiei lor pe tot parcursul vietii. Programul Donator de Viitor isi propune sa schimbe destinele acestor copiii si sa le ofere motive sa spere ca viata lor poate urma un alt curs, diferit de cel al parintilor lor. 
In mediul rural, unul din 8 copii merge uneori sau intotdeauna la culcare flamand. Procentul celor care se duc intotdeauna la culcare flamanzi s-a dublat la 4% fata de 2012. De asemenea, potrivit studiului, unul din 5 copii intre 0 si 5 ani nu a fost la medic in ultimul an si aproape jumatate dintre acestia au avut boli respiratorii iar unul din 5 copii munceste inainte sau dupa scoala si unul din 8 copii absenteaza de la scoala pentru a munci in gospodarie. 
Lansat in octombrie 2013 ca proiect pilot in judetul Dolj, programul World Vision dedicat copiilor din medii defavorizate se extinde in acest moment in toate judetele in care World Vision isi desfasoara activitatea - Vaslui, Valcea, Cluj si Ialomita, venind astfel in sprijinul copiilor romani din mediul rural, acolo unde riscul de saracie este de trei ori mai mare decat in mediul urban.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005583 (s)