News Flash:

Val de frig polar in Europa

8 Ianuarie 2017
1429 Vizualizari | 0 Comentarii
ger ciuc
Continentul european se confrunta, sambata, cu un front atmosferic deosebit de rece care a adus temperaturi polare ce au cauzat moartea a douasprezece persoane, in Polonia si Italia, iar Moscova are parte de cel mai friguros Craciun ortodox pe rit vechi din ultimii 120 de ani, informeaza AFP.

Zece persoane au murit din cauza frigului in ultimele doua zile in Polonia, iar bilantul risca sa se agraveze in acest weekend, temperaturile ramanand sub—20 grade Celsius. "Sapte persoane au murit in cursul zilei de vineri, care a fost cea mai tragica din aceasta iarna", a declarat sambata Bozena Wysocka, purtatoare de cuvant a Centrului guvernamental de securitate nationala (RCB). "Am inregistrat alte trei victime" cu o zi inainte, a adaugat ea, ceea ce ridica la 53 de persoane bilantul victimelor de hipotermie inregistrate de la 1 noiembrie.

In Italia, valul de frig care afecteaza tara incepand de vineri a provocat moartea a cel putin doua persoane fara adapost, la Florenta si Avellino, langa Napoli. In aceasta tara a nins abundent in zona centrala, dar si in Apulia (sud-est) unde aeroporturile din Bari si Brindisi au fost inchise sambata dimineata, aceeasi masura fiind luata si in Sicilia si Insulele Eoliene.

Moscova are parte de cel mai rece Craciun ortodox pe rit vechi din ultimii 120 de ani. Temperaturile au ajuns la circa—30 de grade Celsius in timpul noptii, potrivit agentiei de stiri RIA Novosti. In Sankt Petersburg, (nord-est), unde temperaturile au atins circa—24 de grade Celsius, politia a anuntat ca a descoperit cadavrul unei persoane decedata ca urmare a hipotermiei in noaptea de vineri spre sambata, scrie Agerpres.

continentul european sambata front atmosferic polonia italia moscova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006290 (s)