News Flash:

USL nu renunta la comisia de anchetare a presedintelui Basescu

15 Noiembrie 2013
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
traian basescu

Liderii USL nu renunţă la ideea de a  verifica, într-o comisie specială de anchetă a Parlamentului, "cum se foloseşte preşedintele Traian Băsescu de funcţie în interese personale". Iniţiativa a fost reluată de premierul Victor Ponta în această seară, într-un interviu tv, după ce liderul PNL, Crin Antonescu, bătuse în retragere cu o seară înainte, după explicaţiile oferite de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor legat de corespondenţa cu procurorul Lucian Papici.

"N-o să fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba Justiţiei nu a mea. Ii încetează imunitatea care l-a salvat de Casa din Mihăileanu, de Flota şi pe care ar invoca-o şi în cazul terenurilor din Călăraşi. Nu ştiu", a contraatacat prim-ministrul, după acuzaţiile preşedintelui care îl etichetase drept "plagiator mincinos" care complotează împotriva sa.

După ce a confirmat că a cerut Corpului de Control să verifice la Oficiul de Cadastru Călăraşi situaţia terenurilor transferate de la Institutul Agricol Fundulea mai multor comune între care şi Nana, acolo unde Ioana Băsescu a cumpărat recent aproape 300 de hectare, Ponta a explicat că a avut astăzi o discuţie cu Antonescu, liderului PNL arătandu-se "categoric" favorabil unei comisii parlamentare.

"L-am întrebat azi pe Crin Antonescu. A spus „Categoric, susţinem ideea de a avea o comisiei care să vadă în ce măsură, persoane publice, plătite din bani publici...” Parlamentul are acest drept constituţional de a vedea în ce măsură se respectă legea. Ce va face comisia nu ştiu. Nu o să fac eu parte din comisie", a spus Ponta, justificandu-se cu argumentul că, "în momentul în care un procuror pentru care preşedintele bate cu pumnul în masă, „pune-l în funcţii mari”, este de datoria Parlamentului să vadă în ce măsură preşedintele, folosindu-se de un consilier, un procuror, un şef de bancă de stat îşi foloseşte funcţia pentru interese private".

In replică faţă de reproşul preşedintelui, că îi amestecă fiica într-o dispută politică, premierul a susţinut că "nu e vorba de fiică, e vorba de preşedinte". Mai concret, suspiciunile pe care Ponta le-a descris în numele "colegilor deputaţi din Comisia Juridică" sunt legate de ancheta derulată de procurorul Papici în Călăraşi, de faptul că Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial, s-a ocupat de prospecţiuni înainte de tranzacţia Ioanei Băsescu şi de acordarea creditului pentru teren de CEC Bank în contextul în care, în octombrie, preşedintele l-a sunat pe Daniel Chiţoiu cerandu-i să nu-l schimbe pe criterii politice pe şeful băncii, Radu Graţian Gheţea.

"Nu cunosc, nu am nicio problemă şi nu mă interesează familia domnului Băsescu. E subuman să te iei de familia adversarului politic, cum a făcut domnul Băsescu astă-vară cand se lua de bona şi de copii mei. Ceea ce trebuie să ştie romanii e cum se foloseşte de funcţie în interese personale. Asta-i treaba unui consilier, să facă prospecţiuni pentru preşedinte? Dă telefon „nu-l schimba pe domnul de la CEC că am de luat un credit de acolo”. Atunci mi-a zis Chiţoiu, i s-a părut ceva ciudat. Apoi a venit chestia cu creditul. Poate e o coincidenţă (...) ? Preşedintele îşi foloseşte funcţia numai pentru interese personale. E împotriva ideii de atribuţii prezidenţiale", a justificat Ponta, revenind apoi, acuzator: "E una din marile porcării pe care le-a făcut în cei 10 ani de mandat".

In opinia liderului PSD, în darea de seamă publică, de la Cotroceni de miercuri seara, Băsescu "avea faţa lui tipică de mincinos", preşedintele "minţind de îngheaţă apele" în legătură cu fapul că a avut în aceeaşi după amiază prima conversaţie cu procurorul Papici. "Dacă preşedintele nu are nimic de ascuns, nu înţeleg nervozitatea, furia. De faptul că a devenit domnul preşedinte moşier, eu am aflat din presă. De atunci tot iese să ne explice că raţa împunge. (...)  Nu l-a văzut pe Papici? Cred că l-a văzut de nu-ştiu-cate ori. L-a văzut sau l-a chemat la el la birou cum îi cheamă pe mulţi alţi procurori. Eu n-am sunat niciodată pe Procurorul General. E o practică din asta de statrap. S-a întamplat de multe ori. Ştiu de la foşti colegi ai mei procurori. E o lume mică", a mai spus Ponta.

www.gandul.info


liderii usl victor ponta crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005990 (s)