News Flash:

Urmarire penala "in rem" in cazul fraudarii bacalaureatului de la Liceul ”Traian Vuia” din Faget

10 Iulie 2015
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
liceu faget
Procurorii Parchetului pe langa Tribunalul Timis au inceput urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie in cazul suspiciunilor de frauda a bacalaureatului la Liceul ”Traian Vuia” din Faget, judetul Timis, unde a fost depusa o plangere penala potrivit careia examenul a fost fraudat.
Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, joi a fost inceputa urmarirea penala ”in rem”, adica fara faptuitor, pentru fapte de coruptie, in cazul suspiciunilor de fraudare a examenului de bacalaureat la Liceul ”Traian Vuia” din orasul Faget, judetul Timis.
Totodata, procurorii au ridicat si imaginile video din salile de examen din timpul bacalaureatului, acestea urmand sa fie vizionate.
Miercuri, procurorii de la Parchetul Tribunalului Timis anuntau ca verifica modul in care s-a desfasurat bacalaureatul la Liceul ”Traian Vuia” din orasul Faget.
Inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, declara ca procurorii Parchetului Tribunalului Timis au cerut ISJ inregistrarile video din salile de examen de la Liceul ”Traian Vuia” din orasul Faget.
"Noi am anuntat comisia din centrul de examen sa ne pregateasca inregistrarile din toate salile. Vom verifica tot ce s-a intamplat acolo. Nu stim nici in ce fel s-a incercat fraudarea. Probabil e o ancheta in curs de desfasurare, de asta nu avem mai multe detalii”, spunea Danielescu.
Surse din randul anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Timis declarau ca a fost depusa o plangere in care se arata ca examenul de bacalaureat de la Faget a fost fraudat.
Aceleasi surse spuneau ca absolventii s-au consultat intre ei in timpul probelor.
La Liceul ”Traian Vuia” din orasul Faget au sustinut bacalaureatul 176 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 96 au promovat examenul.
In judetul Timis, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 65,84%, inaintea contestatiilor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004780 (s)