News Flash:

UPDATE - Tragedie la Mina Lupeni!

18 Iulie 2018
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
salvatori mineri e1507229731719 77585500

Update 

UPDATE 11:20 Unul dintre minerii prinsi in subteran in mina Lupeni a murit, iar cel de-al doilea a fost scos la suprafata si se afla in afara oricarui pericol, a confirmat, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

„Da, a decedat, din pacate. Persoana care se afla in stare mai grava. Si celalat este scos, el e in afara oricarui pericol”, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat.

UPDATE Arafat: Un miner este constient, altul in stare mai grava. E greu de spus cand ii vom scoate din mina

Doi mineri au fost surprinsi miercuri dimineata de o surpare de pamant in Mina Lupeni. La locul accidentului au sosit echipaje ISU.
Accidentul s-a produs in urma unei surpari in abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina.

Primele date arata ca salvatorii minieri au ajuns la locul in care s-a produs accidentul si acorda primul ajutor celor 2 raniti.

"Unul este semiconstient iar celalalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulante Smurd si SAJ, o autospeciala complexa sii un container multirisc de la Detasamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad", anunta autoritatile.

Liderul Sindicatului ”Muntele ” din Valea Jiului, Darius Campean, a declarat initial pentru News.ro ca reste vorba despre un singur miner.

”Un miner cu experienta a fost surprins de o surpare de pamant in Mina Lupeni, miercuri dimineata. Barbatul a fost  scos repede de sub pamantul surpat si acum i se acorda ingrijiri medicale de catre echipajele ajunse la mina”, a declarat Darius Campean.

Potrivit sursei citate, in caz de nevoie, un elicopter il va prelua pe miner si il va transporta la un spital din Bucuresti. Solicitarea a fost deja transmisa, SMURD, iar medicii sunt pregatiti sa intervina.

 


accidentul abataj mina minieri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005055 (s)