News Flash:

UPDATE / Crima care a ingrozit Iasul. Fata de 16 ani gasita strangulata in cel mai mare parc din oras. Fata era olimpica, iar asasinul - prietenul ei

1 Martie 2015
2498 Vizualizari | 2 Comentarii
Elena Diana Gugulica
Procurorii au stabilit ca fata de 16 ani gasita moarta in Parcul Copou din Iasi a fost ucisa, fiind strangulata, iar principalul suspect este un alt adolescent.
Conform prim-procurorului Parchetului Tribunalului Iasi, Carmina Pascal, anchetatorii au exclus varianta sinuciderii in cazul tinerei gasite moarte in Parcul Copou si au stabilit ca aceasta a fost ucisa, fiind sugrumata.
Principalul suspect este un adolescent care a fost identificat sambata noapte si care in prezent este audiat de procurori.
Fata care a fost ucisa avea 16 ani si era eleva la un liceu din Iasi.
”Victima este o tanara de 16 ani, din Iasi, iar primele cercetari arata ca aceasta a fost ucisa prin strangulare. Avem un suspect minor, care a fost identificat in cursul noptii de sambata spre duminica. Acesta este tot din Iasi, insa nu putem oferi mai multe date“, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Iasi.
Atacatorul ar fi la randul sau elev al unui liceu din Iasi.
Adolescenta a fost gasita in Parcul Copou din municipiul Iasi sambata dupa-amiaza, trecatorii sunand la 112.
Politistii ajunsi la fata locului nu au gasit niciun act de identitate asupra fetei, initial neputand preciza varsta acesteia.
"In momentul in care echipajul SMURD a ajuns la fata locului, fata era in stop cardio-respirator. Tanara avea urme de strangulare, dar pana acum nu se stie daca si le-a provocat singura sau daca este vorba de altcineva”, declara Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.
Echipajul SMURD a incercat timp de o ora sa resusciteze pe fata, insa aceasta nu a putut fi salvata, fiind declarat decesul. Mediafax.ro

UPDATE

UPDATE 13:47 - Mama fetei este infirmiera la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, iar tatal ei are doua locuri de munca, pentru a-si putea intretine familia.

UPDATE 13:39 - Eleva era olimpica la Limba si literatura romana. Intreg cartierul, cunoscutii si parintii sunt in stare de soc de la aflarea vestii.

UPDATE 13:27 - Prietenii fetei, care locuiau in aceeasi scara de bloc cu victima, au povestit ca aceasta era de nota zece si parea chiar vesela in ultima perioada. Tanara era preocupata de scoala si nu parea sa dea semne ca ar trece printr-o perioada dificila.

UPDATE 13:05 - Baiatul din cauza caruia a fost gelos criminalul care a ucis-o pe fata a ajuns sa-i fie frica sa mearga si la scoala. Potrivit unor surse, se pare ca baiatul este elev in clasa a IX-a.

UPDATE 13:01 - Tanarul a fost retinut, iar la audieri a fost adus si tatal acestuia. Cei doi au parasit sediul Parchetului in urma cu cateva minute

UPDATE 12:51 - Conform procurorilor, crima s-ar fi comis pe fondul geloziei. Cei doi tineri si-au dat intalnire in Parcul Copou, iar la un moment dat baiatul i-a spus fetei ca are o surpriza pentru ea, anume ca i-a cumparat un colier. Acesta i-a cerut tinerei sa se intoarca cu spatele sa-i puna colierul, iar aceasta, desi fara incredere, l-a ascultat. In acel moment baiatul a strangulat-o. Baiatul spune ca ar fi luat banda de plastic din masina tatalui sau. Autorul crimei este din Horpaz, iar ancheta a scos la iveala ca dupa ce s-au despartit, eleva a avut o relatie cu un alt tanar.
 
UPDATE 12:35 - Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, este vorba despre o crima din dragoste, fapta fiind premeditata. Primele informatii arata ca cei doi adolecenti formau un cuplu, iar in ultima perioada se certau tot mai des. Cand a fost retinut, baiatul purta asupra sa cureaua din plastic, folosita la uciderea elevei. Fata locuia in cartierul Frumoasa si invata la Liceul Dimitrie Cantemir.

UPDATE 12:18 - Victima se numeste Elena Diana Gugulica, avea 16 ani si era domiciliata in municipiul Iasi. Principalul suspect, audiat in prezent de anchetatori, se numeste Eduard Perju si are varsta de 16 ani.

UPDATE 12:03 - "Victima este o tanara de 16 ani, din Iasi, iar primele cercetari arata ca aceasta a fost ucisa prin strangulare. Avem un suspect minor, care a fost identificat in cursul noptii de sambata spre duminica. Acesta este tot din Iasi, insa nu putem oferi mai multe date", a declarat astazi Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Iasi. 

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006503 (s)