News Flash:

Unul dintre liderii gruparii infractionale din dosarul "Motorina CFR" ramane in arest la domiciliu

15 Iulie 2016
980 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
Curtea de Apel Timisoara (CAT) a respins, miercuri, contestatia lui Liviu Martin, unul dintre liderii gruparii din dosarul 'Motorina CFR', la masura arestului la domiciliu, stabilita de Tribunalul Timis. 
Martin, care era administrator al societatii comerciale prin intermediul careia membrii gruparii comercializau combustibilul sustras ilicit de la Depoul de Locomotive Timisoara, a fost initial arestat si ulterior plasat in arest la domiciliu. 
'Respinge ca nefondata contestatia formulata de contestatorul Martin Liviu impotriva incheierii penale pronuntate de Tribunalul Timis in dosar. (...). Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 13.07.2016', potrivit portalului instantelor. 
Potrivit rechizitoriului procurorilor, din aprilie 2016, incepand cu anul 2010, la nivelul Depoului de Locomotive Timisoara 's-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop insusirea si sustragerea combustibilului din gestiune, in baza unui plan infractional foarte bine conceput, cu roluri clar definite pentru fiecare dintre membrii gruparii. Grupul infractional organizat s-a constituit in jurul persoanelor cu atributii de conducere, organizare si control din cadrul institutiei, suspectii avand sarcini si roluri clar definite in cadrul gruparii'. 
Procurorul sef al DIICOT Timisoara, Alex Florenta, explica, in luna aprilie, pentru AGERPRES, ca valorificarea propriu-zisa a motorinei sustrase se facea prin doua modalitati. 
'Pentru cantitatile mici se incarca in diferiti recipienti si pleca, pentru cantitatile mai mari, in incinta depoului era amenajat un spatiu care apartine tot CFR, dar care fusese dat in folosinta fara niciun contract in sine, unei societati care-si amplasase o pompa in incinta spatiului respectiv (administrate de Liviu Martin, care se ocupa de vanzarea combustibilului sustras ilicit, n.r.). 
O conducta artizanala improvizata lega rezervoarele propriu-zise ale CFR, in care depozitau cantitatea de combustibil pe care reuseau sa-l sustraga si se varsa prin aceasta conducta in statia tip PECO din spatiul artizanal, unde noaptea veneau tiruri de la societati comerciale, incarcau motorina cu care plecau mai departe. Acolo s-a muncit, nu gluma', detalia procurorul Alex Florenta, seful DIICOT Timis. 
Potrivit acestuia, suspectii puneau in locomotive o cantitate de combustibil care le ajungea pentru efectuarea cursei, dar in actele intocmite treceau cantitati mai mari. 'Cu un debimetru si cu sprijinul laborantilor din institutie, se jongla la cantitatile de motorina, astfel incat in locomotivele care plecau in curse se varsa o cantitate concreta care le ajungea pentru efectuarea cursei, iar in actele intocmite se treceau cantitati mai mari. Diferenta de cantitate, in actele in fals intocmite, era jonglata, prin intermediul conducerii sucursalei, sefi de unitate, adjunctul sefului de unitate, gestionarul-sef, dupa anumiti parametri, calcule, astfel incat ei sa se acopere in gestiune si sa para totul in regula', mai preciza atunci procurorul. 
In luna aprilie, au fost arestati preventiv toti liderii grupului infractional, respectiv, gestionar-sef Borza Gheorghe, contabila-sefa Silaghi Florina, liderul de sindicat Bolos Ioan Irimie si Martin Liviu, administratorul societatii comerciale, iar sub arest la domiciliu au fost pusi directorul Depoului, Jigoria Cristian, adjuncta Depoului, Apostol Alina, si agentul de la Politia TF, Nanu Ilarie. 
La termenul de verificare a masurilor preventive, Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in sensul ca a inlocuit masura arestului preventiv dispusa fata de Martin cu masura arestului la domiciliu pe o durata de 26 de zile, incepand cu data de 17.06.2016, pana la data de 12.07.2016, inclusiv. 
Pe data de 8 iulie, Tribunalul Timis a admis cererea DIICOT si a dispus prelungirea masurii arestului la domiciliu, cu drept de contestare la CAT, in 48 de ore. 
Miercuri, contestatia lui Martin a fost respinsa definitiv. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006329 (s)