News Flash:

Universitatea Politehnica Timisoara si-a deschis portile pentru un nou an academic

26 Septembrie 2017
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
politehnica timis
Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) si-a deschis portile, luni, pentru un nou an academic in care vor trece pragul salilor de curs mii de studenti. 
Cu acest prilej a fost inaugurat si un nou laborator in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale. 
Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof. dr. Viorel Serban, a punctat faptul ca studentii de aici sunt foarte bine pregatiti si performanti dupa absolvirea studiilor, ''peste 90% dintre absolventi fiind primiti imediat la munca in companiile romanesti si straine de pe piata fortei de munca din Timisoara''. 
Nicolae Robu, fost rector al Universitatii Politehnice timisorene, a precizat pentru AGERPRES ca adevaratul brand al institutiei sunt studentii. 
"Studentii nostri sunt brandul de cea mai mare notorietate pozitiva, nu doar in zona Banatului. De la inaugurarea Scolii Politehnice din Timisoara, in urma cu peste 90 de ani, au iesit peste o suta de mii de absolventi care ne fac cinste atat in tara, cat si in afara. Am avut oameni de o valoare deosebita'', a spus Nicolae Robu. 
Acest lucru este sustinut atat de figurile emblematice ale scolii politehnice, care s-au remarcat de-a lungul timpului pe plan international, cat si de numarul mare al absolventilor UPT care sunt angajati imediat dupa finalizarea studiilor, de firmele straine din tara si din strainatate. 
Una dintre cele mai mari constructii din perioada comunista, Canalul Dunare-Marea Neagra, a fost realizata pe baza unui studiu care i-a avut drept coautori pe doi studenti ai Politehnicii timisorene, Aurel Barglazan si Octavian Smighelschi, care au elaborat proiectul intitulat ''Studiul unui canal navigabil Cernavoda-Constanta'', publicat in anul 1929, la Timisoara. AGERPRES

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004990 (s)