News Flash:

Universitatea de Stiinte Agricole Timisoara a deschis Cartea de onoare in memoria ctitorului institutiei, regele Mihai I

14 Decembrie 2017
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
usab

 Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) ''Regele Mihai I al Romaniei'' a deschis, miercuri, Cartea de onoare dedicata memoriei ctitorului sau, ultimul monarh al Romaniei, in care vor putea scrie atat angajatii si studentii institutiei, cat si toti cei care vor dori sa lase cateva randuri in acest document onorific ce va ramane deschis permanent. 

Dupa acest moment, USAMVB a lansat Fundatia Excelsior Alumni, prin care se doreste promovarea institutiei academice si mentinerea legaturii cu absolventii universitatii, indiferent de promotie. 

''Lansam Fundatia Excelsior Alumni care are ca scop promovarea universitatii pentru a tine o stransa legatura cu absolventii, dupa ce termina studiile, pentru ca de multe ori se simt instrainati de noi, dupa absolvire, iar noi nu ne dorim acest lucru'', a declarat miercuri rectorul universitatii, prof. dr. ing. Cosmin Popescu. 

Intr-o Gala a Excelentei au fost premiati dascali si studenti, care au muncit in cadrul unor proiecte de cercetare, dar si mai multi liceeni, intrucat USAMVB are parteneriate cu licee din 10 judete, care reprezinta pepiniera viitorilor studenti in domeniu. 

''In anul 2017 am depus proiecte de cercetare in valoare de 75 de milioane de lei, din care au fost aprobate proiecte in cuantum total de 25,5 de milioane de lei, sunt in evaluare proiecte de peste 17 milioane de lei si au fost respinse circa 35 de milioane de lei. Certe sunt deja proiectele de 25,5 milioane de lei, care s-au semnat sau urmeaza sa se semneze'', a precizat rectorul. 

Principalele teme de cercetare abordate de profesorii si studentii USAMVB au vizat zona de bio-economie, cel mai nou domeniu, pe securitate alimentara, genetica, resurse regenerabile, dar si altele de actualitate si de interes pentru economia romaneasca. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006299 (s)