News Flash:

Unde va functiona noua clinica de psihiatrie a Timisoarei

27 Octombrie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
clinica psihiatrie
Timisoara va avea o noua clinica de psihiatrie la Giroc. Cea de pe strada Vacarescu din Timisoara va fi practic mutata acolo. S-a facut deja planul, cladirea si terenul aferent au fost primite de la armata, urmeaza sa inceapa constructia. Consiliul Judetean Timis va da 3,5 milioane de euro pentru acest proiect.
Principalul motiv pentru care Clinica de Psihiatrie a Timisoarei va fi mutata de pe strada Vacarescu (zona Iosefin) este chiria, pentru ca imobilul nu apartine clinicii. Spitalul Judetean Timisoara a platit chirie timp de 5 ani pentru spatiul de pe Vacarescu al Clinicii de Psihiatrie – 33.000 de lei pe luna. De asemenea, si spatiile sunt improprii pentru desfasurarea activitatii.
Planuri pentru mutarea clinicii, respectiv pentru constructia unui nou corp de cladire la Giroc, exista de ceva timp, iar o prima incursiune pentru a vedea daca o parte din spatiul fostei unitati militare de la Giroc se preteaza pentru a adaposti o clinica de psihiatrie s-au facut inca de la inceputul acestui an. Acum se trece la treaba, se aloca bani si se da drumul constructiei, scrie tion.ro.
„Se vor aloca 3,5 milioane de euro pentru realizarea in integralitate a clinicii la Giroc. Vom vedea in ce masura putem sa accesam un proiect pentru ce inseamna aparatura. Cladirea din Giroc am preluat-o in totalitate, realizarea constructiei costa 3,5 milioane de euro, lucru pe care ni l-am asumat in totalitate. Este o sectie a spitalului judetean si este obligatoriu sa realizam noua constructie, tinand cont de faptul ca platim chirie acolo, pe Vacarescu. Cei 3,5 milioane de euro sunt din bugetul consiliului judetean. In urmatorul plen (n.r. – de miercuri) se va supune votului partea de achizitie a proiectului. Daca miercuri aprobam partea de achizitie, asta inseamna ca se da drumul proiectului. In 2016 obligatoriu incepe constructia, iar in 24 de luni trebuie sa se finalizeze”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.
Clinica va fi mutata, dupa ce se va termina constructia, pe Calea Girocului, la fosta unitate militara, un spatiu unde proprietatea este a consiliului judetean, prin transferul obtinut in cadrul hotararii de guvern din domeniul public al statului in cel al judetului.

giroc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006138 (s)