News Flash:

Unde va fi construit cel mai nou pod peste Bega

6 Iunie 2015
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Avem nevoie de inca cinci poduri peste Bega in Timisoara – asta anunta primarul Nicolae Robu prin 2013, iar acum municipalitatea cauta proiectant pentru primul dintre ele, care ar urma sa fie construit in zona Jiul. Robu le-a explicat alesilor locali, la ultima sedinta de consiliu, ca un astfel de obiectiv n-ar costa mult si ar putea fi asumat din bani de la bugetul local.
Reprezentantii Primariei Timisoara au initiat recent procedurile de achizitie pentru serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investitie: construirea unui nou pod peste Bega in continuarea strazii Jiul, practic intre splaiurile Nicolae Titulescu si Tudor Vladimirescu. Contractul este estimat la aproximativ 218.000 de lei fara TVA – serviciile de proiectare, ofertele putand fi depuse pana in 10 iunie.
Primarul le-a explicat si alesilor, la sedinta de consiliu din aceasta saptamana, ca lucrarea este in pregatire si ca o astfel de investitie, construirea unui nou pod peste Bega, poate fi angajata din fonduri de la bugetul local pentru ca „nu poate sa coste foarte mult”.
Robu a afirmat ca a discutat ca specialisti in domeniu care l-au convins ca o astfel de lucrare nu ar necesita costuri foarte mari, asa ca nu are rost sa se mai astepte accesarea de fonduri europene pe urmatorul exercitiu financiar, pentru ca, daca s-ar astepta, constructia ar putea fi demarata de-abia prin 2018 dupa estimarile sale…
Primarul Nicolae Robu declara, in 2013, ca avem nevoie de inca cinci poduri si ca se vor demara studii de fezabilitate si se vor intocmi proiectele tehnice pentru toate: unul la Jiul, unul in zona Solventul, unul in zona Bobalna si inca doua in vecinatatea Podului Decebal, unul in amonte si altul in aval, in zonele ILSA si Parcul Copiilor. Prin 2014, edilul a venit si cu o estimare de cost, afirmand ca ridicarea unui nou pod s-ar ridica la circa 5 milioane de euro, scrie tion.ro.
Bineinteles, in paralel ar trebui si sa fie reabilitate unele poduri existente in oras, cum ar fi Stefan cel Mare, Eroilor sau Muncii.
Cat despre largirea pasajelor CF Jiul si Popa Sapca, timisorenii asteapta in continuare aceste investitii, promise inca din timpul fostei administratii… Actuala administratie a decis sa inceapa cu cel de pe Popa Sapca – largirea strazii si a pasajului, dar dupa toate probabilitatile lucrarile nu vor putea incepe nici anul acesta, avand in vedere ca nu a fost lansata inca licitatia pentru executie…

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005944 (s)