News Flash:

Unde se va tine in acest an Festivalul Berii la Timisoara

9 Mai 2015
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
oktoberfest timisoara2
Primarul Nicolae Robu anunta inca de anul trecut ca evenimentele gen Festivalul Berii si Festivalul Vinului vor fi mutate de la Stadionul „Dan Paltinisanu” la Padurea Verde.
Serbarile Timisoreana s-au desfasurat insa tot la stadion anul trecut, iar Festivalul Vinului a fost mutat, cu tot kitschul aferent, in centru, in Parcul Rozelor, zona transformandu-se intr-un talcioc in care fiecare a vandut ce a vrut, de la prosoape si gablonturi la sutiene si ciorapi, in fum de mici si miros de hamsii.
Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca Festivalul Vinului nu va mai avea loc in Parcul Rozelor, iar de anul acesta nici amatorii de bere nu se vor mai intalni la stadion – poate doar prin tribune, atunci cand sunt meciuri – pentru ca Serbarile Timisoreana nu se vor mai desfasura acolo.
Un proiect de hotarare care urmeaza sa intre in atentia consilierilor locali vizeaza acceptarea rezilierii contractului de sponsorizare incheiat de primarie cu Ursus Breweries, ca urmare a deciziei autoritatilor locale.
„SC Ursus Breweries SA si-a exprimat intentia de a rezilia de drept contractul de sponsorizare. In baza HCL nr. 155/29.03.2013, de modificare a Hotararii Consiliului Local nr. 144/2012 privind aprobarea incheierii protocolului de colaborare intre Municipiul Timisoara si SC Ursus Breweries SA, Consiliul Local Timisoara a aprobat Protocolul de colaborare si Contractul de sponsorizare nr. 8837/29.03.2013, prin care SC Ursus Breweries SA sponsorizeaza Primaria Municipiului Timisoara cu suma de 300.000 euro, pentru o perioada de 3 ani, pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice, educationale, sportive, precum si lucrarilor in domeniul reabilitarii cladirilor istorice sau de infrumusetare a orasului, materialelor si evenimentelor de promovare a imaginii orasului, actiunilor de mediu sau de promovare a Timisoarei in competitia Capitala Europeana a Culturii 2021”, au explicat reprezentantii municipalitatii.
Parteneriatul era valabil pe o perioada de trei ani incepand cu august 2012.
Oficialii primariei spun ca anul acesta Festivalul Berii se va desfasura in perioada 5-7 iunie, dar ca organizatorii nu au fost multumiti de amplasamentele care le-au fost propuse.
„Ca urmare a faptului ca locatia, respectiv platoul din exteriorul Stadionului Dan Paltinisanu, nu mai este o optiune viabila pentru desfasurarea evenimentului Serbarile Timisoreana ‐ din cauza numeroaselor sesizari pe care le‐au facut locatarii din zona, cerand municipalitatii sa mute amplasamentul destinat desfasurarii evenimentelor intr‐o alta locatie ‐, au fost cautate solutii pentru identificarea unei alte locatii optime desfasurarii acestui eveniment. Cu toate acestea, prin adresa nr. CP 2015‐212/05.05.2015, compania Ursus Breweries si-a exprimat intentia rezilierii de drept a contractului de sponsorizare (…), avand in vedere ca propunerile pe care Primaria Municipiului Timisoara le‐a inaintat ca variante de amplasament nu au fost agreate cu compania Ursus Breweries, dar si perioada scurta ramasa pana la data planificata pentru desfasurarea Serbarilor Timisoreana”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare, scrie tion.ro.
Cati bani ar fi trebuit sa mai primeasca municipalitatea, cu titlu de sponsorizare, daca s-ar fi continuat cu festivalul la stadion? „Ultima transa de bani este de 50.000 de euro conform contractului si suma nu se va mai da”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Alina Pintilie. Si s-ar fi putut ajunge, bineinteles, la prelungirea contractului, ceea ce ar fi implicat alte sponsorizari pentru distractia si deranjul de la stadion.

festivalul vinului padurea verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005367 (s)