News Flash:

Unda verde pentru revocarea lui Valeriu Zgonea

17 Mai 2016
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
zgonea2
Comisia permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului privind Statutul deputatilor si al senatorilor a decis marti ca Valeriu Zgonea isi pierde functia de presedinte al Camerei Deputatilor automat din moment ce a ramas fara sprijinul politic al grupului care l-a propus.
"Nu e loc de mare interpretare - art 32, alin 3 spune clar acolo ca daca isi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator pierde si postul pe care l-a obtinut prin acest sprijin politic", a declarat presedintele Comisiei pentru Statut, Bogdan Niculescu-Duvaz, la finalul sedintei de marti.
Punctul de vedere va fi trimis Birourilor permanente reunite, care vor decide ce este de facut.
Rezultatul votului a fost 5 pentru si 1 impotriva.
Reprezentantul PNL in comisie, deputatul Mircea Toader, a fost cel care a votat impotriva acestei interpretari.
''Eu mi-am exprimat pozitia si randul trecut, consider ca prevederea din lege nu este explicita si, asa cum scrie acolo, retragerea sprijinului politic este o sanctiune premergatoare eventual excluderii. Cand scrii retragerea sprijinului politic nu inseamna automat ca iti pierzi functia, de multe ori schimbarile care se produc cu diferiti presedinti de comisii sau alte functii se fac la cererea unui grup. Nu spune acolo ca e o sanctiune, Grupul hotaraste, este una, si alta este retragerea sprijinului politic. In momentul cand cineva iau cazul particular al lui Zgonea este exclus, deci nu mai este membru al acelui grup, in momentul ala alt grup unde se afiliaza el, sau este independent, sa hotarasca daca ii propun sau nu altceva'', a explicat Toader.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca, cel mai probabil, revocarea lui Valeriu Zgonea va avea loc dupa alegerile locale, el reiterand ca doreste intai modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor.
"E putin probabil (ca Valeriu Zgonea sa fie revocat pana la data de 5 iunie - n.r.), dintr-un motiv pur si simplu administrativ - majoritatea deputatilor sunt foarte implicati in campania electorala pentru locale si nu suntem foarte siguri ca poti fi prezenti toti in plen atunci cand va fi acest vot. Pasul urmator va fi revocarea. Asteptam sa se modifice regulamentul, dupa care introducem cererea de revocare si, atunci, toate mastile lui sa plece. Comisia de regulament va propune plenului modificari la Regulament si, dupa ce se aproba, urmeaza pasul doi - revocarea. Este foarte simplu - sa se puna in acord Regulamentul Camerei Deputatilor cu decizia Curtii Constitutionale. Nu e nimic complicat. De ce nu au facut lucrul asta? Probabil ca asta era motivul ca sa fie acoperit sau protejat", a sustinut Dragnea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004944 (s)