News Flash:

Un timisorean s-a facut manga si a adormit la soare! Medicii, ingroziti

7 August 2016
952 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd
Vremea calduroasa anuntata pentru acest weekend poate cauza probleme de sanatate atrag atentia medicii timisoreni.

"Cei mai expusi sunt pacientii cu afectiuni cronice, respectiv cardiacii, persoanele cu hipertensiune arteriala, cei cu boli neurologice sau pulmonare. Acestia vor resimti mai puternic temperaturile crescute, prezentand un risc ridicat de agravare a starii de sanatate sau aparitie a unor complicatii", spune Mihai Grecu, medic-sef al Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Potrivit acestuia, este bine ca pe cat posibil in intervalul orar 11-19 sa fie evitate iesirile la soare, iar cand acest lucru nu este posibil, sa se opteze pentru imbracaminte din fibre naturale deschise la culoare si cu o croiala lejera, asigurandu-se totodata un aport de 2,5- 3 litri de lichide pe zi.

"Am inregistrat un singur pacient cu patologie legata strict de caldura. Este vorba de un tanar cu hipertermie, pentru care a fost solicitata ambulanta deoarece a baut alcool si a adormit la soare. Barbatul prezenta o crestere a temperaturii corporale de peste 40 de grade Celsius si alterarea starii de constienta. S-a efectuat lavaj gastric si vezical si i-au fost aplicate pungi cu gel termoconductor la extremitati si in jurul capului – regiuni unde vasele de sange sunt mai aproape de piele – pentru scaderea temperaturii", a precizat Mihai Grecu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007049 (s)