News Flash:

Un sat din Romania a fost inclus in topul celor mai frumoase destinatii din lume

18 Decembrie 2017
903 Vizualizari | 0 Comentarii
sat6

Un sat din Romania a fost inclus in topul celor mai frumoase destinatii turistice din lume. Inclus in patrimonial UNESCO, satul vechi de sute de ani este lipsit de termopane sau culori tipatoare ale caselor si functioneaza dupa reguli proprii.

Scriitorul Sylvie Bigar, autor al catorva lucrari cu teme culinare si turistice, a realizat topul celor mai frumoase sate din lume. Dupa ce a si-a dedicat timpul pentru a explora aceste „locuri secrete“, Bigar a concluzionat ca pot deveni una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta.
„Un sat mic poate oferi elemente de aventura, noutate, frumusete, precum si un sentiment de descopaerire a istoriei. Faptul ca stii ca sunt acolo de atat de mult timp si nu au fost inca «descoperite» iti trezeste spiritul si iti aduce un sentiment de pace“, a spus acesta pentru businessinsider.com.

Printre satele incluse in topul scriitorului se numara si o destinatie din Romania.

Acest sat saxon a avut norocul de a deveni beneficiarul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, o organizaţie non-profit înfiinţată de Prinţul Charles, având ca obiectiv protejarea patrimoniului Transilvaniei. Satul Viscri, a cărei biserică şi cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, spune Bigăr. Fundaţia a implemntat peste 300 de proiecte de restaurare a clădirilor, drumurilor pentru transportul elevilor la şcoală şi dezvoltarea antreprenorială locală.

Sylvie Bigăr recomandă celor care ajung la Viscri Guesthouse MET, o casă de oaspeti din apropierea Bisericii Fortificate, „unde veţi putea dormi într-un pat saxon, vechi de 200 de ani, şi puteţi încerca terciul de mălai (mămăliga).“

Printre satele incluse în topul realizat se mai numără:

Giornico, Elveţia

Kotor, Muntenegru

Bolgheri, Italia

Bolgheri, Italia

Staufen im Breisgau, Germania

 


kotor muntenegru bolgheri italia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005064 (s)