News Flash:

Un politist din Neamt a refuzat o mita uriasa pentru un transport ilegal de lemne. Le-a luat si lemnul si masina si le-a dat o amenda sa-l tina minte toata viata

12 Octombrie 2017
888 Vizualizari | 0 Comentarii
lemne

Un politist din comuna Stefan cel Mare a fost tentat cu o mită de 3.000 de lei. Pentru acesti bani ar fi trebuit să închidă ochii la un transport fraudulos de lemne. Inculpatul a pierdul si lemnul, si masina, primind la schimb o amendă usturătoare.

Un sofer prins în trafic cu un transport fraudulos de lemne s-a ales cu dosar penal de dare de mită. Asta după ce a vrut să-i ungă pe oamenii legii din cadrul Postului de Politie Stefan cel Mare care ar fi trebuit să închidă ochii la nereguli contra sumei de 3.000 de lei.


Politistii si-au anuntat superiorii despre acest incident, iar în urma actelor de urmărire penală s-a stabilit că cele reclamate se confirmă. În cele din urmă, soferul cu pricina a fost deferit justitiei, în sarcina sa fiind retinută săvîrsirea infractiunii de dare de mită.

 

Șoferul transporta cu o autoutilitară material lemnos si a fost tras pe dreapta de oamenii legii, la un control de rutină. Soferului i-au fost solicitate documentele de însotire a mărfii, iar în primă fază el a sustinut că nu are astfel de acte. Politistii au verificat în baza de date a transportatorilor de material lemnos si au constatat că încărcătura nu figura în aplicatia informatică, deci nu exista aviz de însotire a mărfii. Imediat după acest incident, inculpatul a dispărut de la locul faptei, a apelat la măsuri disperate si a doua zi a venit la unitatea de politie cu documente de transport si provenientă întocmite ulterior.

„Lucrătorii de politie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrsirea infractiunilor de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals, moment în care bărbatul a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale“, declara la acea vreme Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al Politiei Neamt. Oamenii legii nu s-au lăsat cumpărati, au anuntat superiorii, fiind puse la punct detaliile flagrantului.

d48


Atunci cînd suspectul s-a întors si a vrut să-i mituiască cu 3.000 de lei, în scenă au intrat politistii anticoruptie si un procuror de la Parchetul Neamt. În cauză au fost demarate cercetări pentru săvîrsirii infractiunii de dare de mită, dosarul fiind preluat de procurori, iar politistii au continuat verificările pentru fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals. Mai trebuie adăugat că la acel moment bărbatul a fost sanctionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru transport illegal de lemn. A fost dispusă si măsura complementară de confiscare a 9,84 mc cherestea răsinoase, dar s-a luat si decizia de indisponibilizare a autoutilitarei.

politist lemne
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006023 (s)