News Flash:

Un nou tunel pe lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva

30 Iunie 2015
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
„Ecologizarea” lotului doi al autostrazii Lugoj – Deva va duce la realizarea unui al treilea tunel, pe langa cele doua deja impuse pentru a se asigura indeplinirea cerintelor Acordului de Mediu. Acesta impune luarea unor masuri pentru a nu afecta ecosistemul din zona si pentru a asigura circulatia animalelor salbatice in zona.
Costurile construirii autostrazii Lugoj – Deva, lot 2, vor creste semnificativ, aceasta dupa ce analizarea solutiilor tehnice a condus la concluzia ca pe acest tronson va fi necesar un nou tunel, al treilea, pe langa cele doua deja proiectate, dupa ce Acordul de Mediu emis pentru acest lot impunea o serie de masuri „eco”, care sa ofere posibilitatea trecerii peste autostrada a animalelor salbatice din zona.
Intr-un raspuns oferit de cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru Asociatia Proinfrastructura, se arata ca in urma discutiilor purtate intre compania care asigura constructia autostrazii si CNADNR s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de un al treilea tunel. Din cauza necesitatii modificarii traseului autostrazii, in zona debleului dintre km 55 si 55 + 500, sapatura pentru autostrada ar ajunge la o adancime de aproximativ 45 de metri. In aceasta situatie, antreprenorul a propus realizarea unui nou tunel in zona km 54 + 830. Valoarea estimata pentru aceasta noua constructie este de 35 de milioane de euro, ceea ce va duce la costuri suplimentare pentru intreg proiectul in valoare de 122 de milioane de euro, scrie tion.ro.
Problemele aparute au fost prezentate celor de la Banca Europeana de Investitii, acestia emitand in data de 6 aprilie un punct de vedere referitor la aceasta problema. Conform acestui punct de vedere, pentru implementarea masurilor impuse prin Acordul de Mediu, aceasta insemnand si scoaterea din contractul initial a sectiunii aferente tunelurilor, sa fie demarata procedura de modificare a contractului initial.
Vestea buna este ca cei de la CNADNR apreciaza ca termenul de publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice a licitatiei pentru realizarea tunelurilor va avea loc in luna iulie sau august.

lugoj deva cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005052 (s)