News Flash:

Un nou termen a fost stabilit pentru evaluarea cererii DNA in cazul fostului ministru Titus Corlatean

30 Mai 2016
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
corlatean
Biroul permanent al Senatului a transmis astazi Comisiei juridicespre analiza solicitarea privind inceperea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean in dosarul Diaspora, a anuntat, astazi, vicepresedintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru. Comisia juridica va prezenta Biroului permanent o prima evaluare asupra acestei cereri a Justitiei pe 7 iunie, urmand ca raportul sa fie intocmit in cel mult doua saptamani. 
"Biroul permanent a luat act de scrisoarea procurorului general cu privire la dosarul care il priveste pe domnul senator Titus Corlatean. S-a fixat un prim termen pentru evaluarea dosarului la Comisia juridica - 7 iunie, imediat dupa alegeri, pentru ca respectiva comisie sa fie in plen si sa poata lucra, urmand ca tot in 7 iunie comisia sa prezinte prima evaluare Biroului permanent, iar acesta sa stabileasca in continuare conform Regulamentului Senatului foaia de parcurs a acestui dosar", a precizat Chelaru. El a adaugat ca, potrivit regulamentului actual, sunt prevazute doua etape in analiza dosarului unei persoane care are calitate de senator si pentru care se solicita inceperea urmaririi penale. 

"Prima evaluare se face dupa un termen de cinci zile. Procesul de evaluare se va finaliza pe 7 iunie si va fi prezentat un rezultat in Biroul permanent, urmand ca acesta, luand act de pozitia Comisiei juridice, sa stabileasca termenul pentru raport. Conform procedurii, termenul maxim prevazut de lege pentru raport este de 14 zile. Eu banuiesc ca, facandu-se deja o evaluare, chiar daca sunt 16 volume si va dura un pic, nu se va merge pe termenul maxim prevazut de lege, ci, dimpotriva, cred ca foarte repede comisia va prezenta si raportul", a sustinut Chelaru. 

biroul senatului comisiei juridice analiza titus corlatean diaspora
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005181 (s)